Nakit avansta sınır kalktı, kredi kartıyla altın alınabilecek

Nakit avansta sınır kalktı, kredi kartıyla altın alınabilecek

Merkez Bankası'nın bankalara gönderdiği yazıda nakit avans çekiminde menkul kıymet tesisi şartının kaldırıldığı bildirildi.

Nakit avansta sınır kalktı, kredi kartıyla altın alınabilecek
16px
24px
19.05.2023 09:02
ABONE OLgoogle

Merkez Bankası bugün tarihli yeni bir talimatı bankalara gönderdi. Bu talimatla bireysel ve kurumsal kredi kartı kullanımlarında bir sıkıntı bulunmadığı ifade edildi.

Kredi kartlarında makro ihtiyati tedbirlere ilişkin TCMB'den yapılan açıklamada "Kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacak" denildi.

Kuyum harcamaları ve kredili mevduat hesaplarının kullanımında da herhangi bir tedbirin uygulanmayacağı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Kişisel kredi kartlarından belirli limitin üzerinde yapılan nakit avans çekimi menkul kıymet tesisi uygulamasına tabi tutulmuştu. Aynı karar kuyum harcamaları için de geçerli kılınmıştı. Her iki başlık için de yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olma şartı getirilmişti.

Kredi kartına nakit avans ya da taksitli nakit avans yüzde 1,36 faiz oranları ile maliyetleri düşük olduğundan aylık bazda en düşük borçlanmayı sağladığı için seçim öncesinde bireysel talebin en yüksek olduğu borçlanma kanalı haline gelmişti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde