Nahum, İstanbul’un çöplerini mi toplayacak?

Nahum, İstanbul’un çöplerini mi toplayacak?

Sıra dışı işlere imza atan jan Nahum, yeni bir şirket daha kurdu..

Nahum, İstanbul’un çöplerini mi toplayacak?
16px
24px
04.03.2011 13:28
ABONE OLgoogle

Katı atık yönetimi yavaş yavaş özel sektörün de ilgi alanına giriyor. Bu alanda yatırımlar yapılıyor. Katık atık yönetimine ilgi duyan işadamlarından biri de otomotivin duayenlerinden Jan Nahum...

Koç Holding bünyesindeki Tofaş’ın kurucuları arasında yer alan Bernar Nahum’un oğlu olan Jan Nahum, yıllarca Tofaş’ın CEO’luğunu yaptıktan sonra kendi şirketlerini kurmuştu.

Sıra dışı işlere imza atan Nahum, başta otomobil tasarımı olmak üzere temiz enerji alanında yatırımlar yapıyor. Ayrıca İnan Kıraç’la birlikte Kıraça Holding’de de ortaklar.

Jan Nahum’un katı atığa ilgisi aslında yeni değil. 2009’da Sakarya’nın Geyve, Pamukova, Taraklı ve Ali Fuat Paşa ilçelerinin çöp yönetimini ihale yoluyla almıştı. Buraya 20 milyon dolarlık katı atık işleme tesisi kuran Nahum, bu alanda büyümek için yeni adımlar atıyor.

Evet, Jan Nahum, geçen hafta “Heksagon Katı Atık Toplama ve Depolama” unvanıyla yeni bir şirket kurdu. Nahum’un en büyük hedefi, 15 milyon insanın yaşadığı İstanbul’un çöpleri. İstanbul’un katı atıklarını toplamak için hazırlık yaptığı konuşuluyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde