NATO askerleri evlerine dönüyor

NATO askerleri evlerine dönüyor

Rusya'nın Ukrayna'yı sebepsiz yere işgal etmesinin ardından NATO'nun, doğu kanadı boyunca hava savunmasını önemli ölçüde güçlendirmek için gönderdiği askerleri evlerine dönüyor.

NATO askerleri evlerine dönüyor
16px
24px
24.03.2023 12:08
ABONE OLgoogle

Hava savunması 5. Tabur, 7. Hava Savunma Topçu Alayı'ndan askerler, 2022'nin başlarında Polonya ve Slovakya'daki önemli Müttefik altyapısını güçlendirmek için konuşlandırılmıştı.

5. Tabur, 7. Hava Savunma Topçu Alayı, 10. Ordu Hava Füze Savunma Komutanlığı'ndan ABD Ordusu hava savunucuları, Baumholder Almanya'daki ana üslerinde bir yıl boyunca törenlerde görevlendirildikten sonra aileleri ve arkadaşlarıyla yeniden bir araya geldi.

Charlie ve Delta bataryasını, 2022 yılının Mart ayı başlarında ilk çağrılarla 72 saat içinde güneydoğu Polonya'ya konuşlandırılıp burada bir yıl boyunca 10. Ordu Hava ve Füze Savunma Komutanlığının yetkisi altında kaldılar.

Delta bataryası komutanı Yüzbaşı Robert Knabel, "Bunun gerçek anlaşma olduğu, tüm dünyanın izlediği ve bizim de tarihin bir parçası olmaya başladığımız, tüm Askerler ve liderler tarafından çok net bir şekilde anlaşıldı" dedi. "Ne zaman döneceğimizi bilmediğimiz herkesin aklının bir köşesindeydi ama herkes neden gittiğimizin önemini anladı."

Charlie ve Delta'nın Polonya'ya konuşlandırılmasından kısa bir süre sonra ABD Savunma Bakanı Loyd Austin, başka bir Patriot bataryasını ve karargah unsurunu Slovakya'ya konuşlandırmak üzere yönlendirdi.

Patriot sistemlerinin 365 gün konuşlandırılması, ABD'nin NATO'ya verdiği desteği vurgulayan ve NATO topraklarına yönelik olası herhangi bir saldırı eylemini caydıran bir savunma önlemiydi.

Delta bataryası komutanı Yüzbaşı Nathan LeBaron döndüklerinde "Savaşta değildik, ancak caydırıcı olarak hareket ediyorduk, savaş zamanı işlevi görüyorduk" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı askerlerin dönüşünü “Kahramanlar eve dönüyor” diye aileleri ile kucaklaşma fotoğrafları ile paylaştı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde