Müteahhitler de ihracatçı olmak istiyor

Müteahhitler de ihracatçı olmak istiyor

Önce, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile sonra yeni Hazine Bakanı Nureddin Nebati ile görüştüler.

Müteahhitler de ihracatçı olmak istiyor
16px
24px
07.12.2021 07:38
ABONE OLgoogle

Geçen hafta, inşaat ve gayrimenkul sektörünün en önemli isimlerini temsil eden Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas ve Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, Ankara’daydı.

Önce, Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş ile sonra ‘Hazine ve Maliye Bakanı atanmadan az önce’ Sayın Nureddin Nebati ile görüştüler.

Altan Elmas, Bakan Muş’un, yabancıya gayrimenkul satışının ihracat kapsamında değerlendirilmesi için desteğinin sürdüğünü belirtiyor ve kendisiyle ‘yabancıya konut satışının ihracat sayılması ve bu kapsamda ne gibi destekler sağlanabileceğine dair detaylar’ üzerinde çalıştıklarını anlatıyor.

Nureddin Nebati’nin Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasından dolayı da son derece mutlu. Onun da reel sektörlere en dost isimlerden biri olduğunu ve her sektörün kendisine çok kolay ulaşıp sorunlarını anlatabileceğini belirtiyor.

Bakan Nebati’nin ayrıca, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) kökenli bir iş insanı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizleri düşürme öncelikle yeni ekonomi modeli için inançla çalışacak en doğru isim olduğunu kaydediyor.

Sadi Özdemir/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde