Mobilyada KDV oranı yüzde 8'e düşürüldü

Mobilyada KDV oranı yüzde 8'e düşürüldü

Mobilyada KDV oranı yüzde 8'e düşürüldü. Daha önce mobilyada KDV indirimlerinin süresi üç kez uzatılmıştı.

Mobilyada KDV oranı yüzde 8'e düşürüldü
16px
24px
02.01.2020 11:36
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çanakkale'de iş insanları ile bir araya geldi. Albayrak, mobilyadaki KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldüğünü açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Mobilyacılık sektörü için güzel bir haber olan mobilyadaki KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdüğümüzün haberini paylaşmak istiyorum." dedi.

"Kamu bankalarımız, esnaf kredileriyle tarımsal kredi faizlerini artık yeni yıl itibarıyla yıllık yüzde 12'den yüzde 9'a düşürdü." bilgisini paylaşan Bakan Albayrak konuya ilişkin sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Bu şu demek halihazırda tarımsal kredilerdeki yüzde 25 ila yüzde 100 oranındaki Hazinemiz tarafından faiz sübvansiyonu uygulandığından dolayı bu oran ortalama yüzde 5'in altına düşecek. Yüzde 6-7'ler değil artık yüzde 5, yüzde 4,5 hatta 0'a kadar inecek durumda. Özellikle tarımsal kredilerde yüzde 6'lık faizin de yüzde 0 ile 4,5 aralığına gerileyeceğini buradan müjdelemek istiyorum."

ÜÇ KEZ UZATILMIŞTI

Mobilya ürünlerinde yüzde 8 olarak uygulanan KDV geçen yılın Haziran ayında tekrardan yüzde 18’e çıkarılmıştı. 6 aylık aradan sonra mobilyada uygulanan KDV tekrar yüzde 8’e çekildi.

Mobilyada KDV indirimi 2018 yılının kasım ayında başlamıştı. KDV indiriminin süresi önce 31 Aralık 2018, ardından 31 Mart 2019, ardından da 30 Haziran 2019’a kadar uzatılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde