Midyeci Ahmet boşandığı eşini nasıl kandırdı!

Midyeci Ahmet boşandığı eşini nasıl kandırdı!

Deniz Hanım, 25 şubeden sadece birini hem de marka ismi olmadan sadece dükkânın hakkını kabul ederek büyük zarara uğramış.

Midyeci Ahmet boşandığı eşini nasıl kandırdı!
16px
24px
06.04.2022 08:46
ABONE OLgoogle

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, "Midyeci Ahmet operasyonu!"nu yazdı.

"Hızla büyüyen işletmelerden biri olan Midyeci Ahmet'ten "Beşiktaş Midyeci Ahmet ana şubemiz ile markamızın hiçbir şekilde bir bağı kalmamıştır... 'Midyeci Ahmet' tabelası en kısa sürede indirilecek" diye bir açıklama geldi.

Bu açıklamanın nedenini ise 'Midyeci Ahmet' olarak bilinen Ahmet Çiçek'ten birkaç ay önce boşanan Deniz Çelebi'nin yaptığını basın açıklamasından öğrendik.

Çiçek, boşanırken eşine Beşiktaş merkez şubeyi bırakmış. Deniz Hanım'ın iddia ettiğine göre Çiçek, boşandıktan dokuz gün sonra eşine bıraktığı mekânın karşısına yeni şube açmış ve eski şubeye karşı anti propaganda yapmaya başlamış.

Deniz Hanım, "Bir kadın olarak ayakta durmaya çalışmamı istemiyor. İki çocuğumla mağdur ediliyorum. Çok emeğim var. Markayı ben ayakta tuttum. Bugün mağdur ediliyorum. Bütün midyeleri ben yaptım. Ben satışa sundum, bütün lezzet benim elimden geçti" diyor.

Böylece midyenin de magazininin yapıldığını görmüş olduk.

Deniz Hanım'ın söyledikleri doğruysa eski kocası bu işlerden anlayan bir avukatla çalışıp eşine sadece dükkânı bırakmış.

Hâlbuki Deniz Hanım, dükkânın değil şubenin maddi gelirini talep etmeliydi. Hatta 'Midyeci Ahmet' markasından hak talep etmeliydi. Deniz Hanım, 25 şubeden sadece birini hem de marka ismi olmadan sadece dükkânın hakkını kabul ederek büyük zarara uğramış.

Çiftin aralarında özel anlaşmaları var mıydı bilmiyorum ama evlendikten sonra kazanılan varlıklar boşanınca eşit şekilde paylaşılır. Deniz Hanım marka yaratılırken büyük emeği geçmiş, midyeleri kendisi yapmış!

O AVUKATI DEĞİŞTİR!

Bu olay bana McDonald's'ın kuruluş hikâyesini hatırlattı. 1954 yılında milkshake karıştırıcısı satan sıradan bir pazarlamacı olan Ray Kroc, Richard ve Maurice McDonald kardeşlerin kurduğu McDonald's'daki cevheri görüp ortaklık anlaşması yapar. McDonald kardeşlerin bir dakikada hamburger servis ederken 'fast-food' devrimi yaptıklarından haberleri yoktur. 

Kroc, sürekli yeni şubeler açar ve açılan şubelerin satın aldığı arsalara yapılmasını şart koşar. Kroc, McDonald kardeşlerin sahip olduğu ilk ve tek restoranın da arazisini satın alır. Bu stratejik bir hamledir.

Kroc, daha sonra 'McDonald's' ismini bugün için komik bir fiyata; 1 milyon dolara alır. Ve sonra Mc- Donald kardeşlerin sahip olduğu tek şubedeki 'McDonald's' tabelasını söktürür.

Acıklı bir hikâye! Midyeci Ahmet'in yaptığı da biraz Kroc'a benziyor.

Ortada iyi planlanmış bir operasyon var. Buna ticari zeka da diyebiliriz!
Bence Deniz Hanım önce kendine iyi bir avukat bulmalı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde