Mehmet Kalyoncu'dan 100. yıl bestesi

Mehmet Kalyoncu'dan 100. yıl bestesi

Kalyon Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Cumhuriyetin 100. yılına özel “Yükseliyor Türkiyem” adını verdiği bir beste yaptı

Mehmet Kalyoncu'dan 100. yıl bestesi
16px
24px
21.05.2023 08:10
ABONE OLgoogle

Kalyon Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, iş hayatının yanı sıra müzik hayatında da kendini gösteriyor. Onlarca bestesi bulunan Kalyoncu, son olarak Cumhuriyetin 100. yılına ithafen "Yükseliyor Türkiyem" adını verdiği beste yaptı. Sabah gazetesinden Muhammed Uzun’un haberine göre Kalyoncu, bestesinin ara çalışmasını 19 Mayıs’ta sosyal medyadan şu ifadelerle paylaştı:

"Cumhuriyetimizin 100. Yılı için bestelediğim marşın ara çalışmasını 104 yıl önce bağımsızlık mücadelemizin başladığı bugün de paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Bu ülkenin gençleri olarak vazifemiz bu emanete sahip çıkmak. Çalışmalarımızı 1 ay içerisinde bitireceğiz inşallah"

Bestede yer alan sözlerin ise bir kısmı şöyle: "Cumhuriyet, cumhuriyet, cumhuriyet ilelebet/ Cumhuriyet, cumhuriyet bize emanet, bu devlet/ Cumhuriyet, hürriyet, vatan bize emanet/ Korkma diyor yüzyıl önce kurulurken bu devlet/ Korkmadan yürüyoruz birleşip yürüyoruz/ Durdurulmaz hiçbir kimse, yükseliyor Türkiye'm!"

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde