Meclis'e korkutan bütçe çağrısı; Neredeyse ikiye katlandı...

Meclis'e korkutan bütçe çağrısı; Neredeyse ikiye katlandı...

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, koronavirüs nedeniyle 2020 yılı bütçesinin yeniden ele alınması gerektiğini belirterek, Mart ayında bütçe açığının 43.7 milyar liraya çıktığına dikkat çekti...

Meclis'e korkutan bütçe çağrısı; Neredeyse ikiye katlandı...
16px
24px
03.05.2020 22:04
ABONE OLgoogle

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, koronavirüs nedeniyle 2020 yılı bütçesinin yeniden ele alınması gerektiğini belirterek, Mart ayında bütçe açığının 43.7 milyar liraya çıktığına dikkat çekti.

CHP’li Başevirgen, 2020 yılı bütçesinin yenilenmesini isteyerek, “TBMM’nin toplantıya çağrılarak 2020 bütçesinin revize edilmesi gerekmektedir” dedi.

Başevirgen yılsonunda açığın daha da artacağını kaydederek, şunları söyledi:

“Mart ayında 43.7 milyar lira açık veren bir bütçenin bu yılsonunu getirmesi olanaksız. Mart ayında merkezi yönetim bütçe gelirleri 47.4 milyar lira olurken, giderler neredeyse ikiye katlanarak 91.2 milyar liraya ulaştı. Faiz harcamaları da bir ayda 11.4 milyar liraya çıktı.

2020 yılı geneli için öngörülen bütçe açığının yaklaşık üçte birlik kısmına Mart ayında ulaşılmış olduğunu söyledi. 2020 bütçesinde 139 milyar liralık açık öngörülmüştü.

TBMM’nin toplantıya çağrılarak 2020 bütçesinin revize edilmesi gerekmektedir. Halkın ihtiyaçlarını karşılamaya dönük önlemler alınmalı, ne kadar harcama gerektiriyorsa o harcamalar derhal yapılmalıdır. Salgına karşı yapılacak harcamalar, oluşturulacak kaynaklar, kaynak yetmediğinde ortaya çıkacak bütçe açığının nasıl finanse edileceği şeffaf bir şekilde tartışılmalı ve mutlaka bütçeye bağlanmalıdır.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde