Macron'a tencere-tavalı protesto

Macron'a tencere-tavalı protesto

Fransa’da emeklilik yaşı reformu tartışmaları devam ediyor. Fransızların tencere-tavalı protestosu, Emmanuel Macron’un tepkisini çekti.

Macron'a tencere-tavalı protesto
16px
24px
20.04.2023 12:14
ABONE OLgoogle

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümetin ülkedeki emeklilik yaşını 62’den 64’e çıkarma planları, halkın tepkisini çekmeye devam ediyor. Macron, Alsace kentine yaptığı ziyaret esnasında protestocuların tencere-tava eylemiyle karşı karşıya kaldı. Macron bu tarz protestoların “Fransa’yı ileri taşımayacağını” söyledi. Protestocular polis tarafından uzaklaştırılmaya çalışıldı.

- Fransa’da emeklilik reformu protestoları 3. ayında | Gösterilere katılan bir Türk vatandaşının izlenimleri
- “Örümcek Adam”, bu kez de Fransa’daki emeklilik protestolarına destek için 38 katlı gökdelene tırmandı

Macron’un protestoları tiye alan açıklamalar yaptı: “Fransız tava endüstrisini canlandırabiliriz, yeteri kadar üretim yapmıyoruz. Önceliğimiz iş yaratmak. Ülke çapındaki gerçeklik, tencerelerle gürültü yapanlardan ibaret değil.”
Emeklilik reformu protestoları büyük kentlerde de devam ediyor. Macron’un ulusa sesleniş konuşması esnasında da tencere-tava protestoları sokaklarda ve evlerin balkonlarından sürdürüldü. Macron, halkla buluşmak için Fransa’nın dört bir yanını gezse de, umduğu tabloyu bulamıyor. Sık sık vatandaşlarla sözlü tartışmaya giren Macron’un ziyaret etmeyi planladığı şehirlerde protesto hazırlıkları sürüyor.

Ülke çapında, sendikaların öncülük edeceği sıradaki eylem 1 Mayıs’ta olacak.

GARLAR BASILDI

Fransa'da tartışmalı emeklilik reformu karşıtları, başkent Paris'teki tren garlarını bloke etmeye başladı.
Fransa'da çok sayıda gösterici, sendika flamalarıyla Paris'teki Gare du Nord'u bastı. Garda toplanan göstericiler hep bir ağızdan "İşçilerin onuru ve daha iyi bir dünya için Macron istemese de buradayız" sloganını attı.
Görüntüyü paylaşan hesap, göstericilerin buraya gelmeden önce de Gare de l’Est'te protesto düzenlediklerini aktardı.

Resim

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde