MHP'li Karakaya'dan iddia: Bürokrasiden sızdırma oluyor

MHP'li Karakaya'dan iddia: Bürokrasiden sızdırma oluyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Deniz Gürel'in hazırladığı Ankara'da Neler Oluyor programına konuk oldu.

MHP'li Karakaya'dan iddia: Bürokrasiden sızdırma oluyor
16px
24px
29.12.2022 17:22
ABONE OLgoogle

EYT'nin muhalefetin sıkıştırma hamlesi olduğunu söyleyen Karakaya, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına ilişkin, “Akşener iki ismi (Yavaş ve İmamoğlu) ayartmaya çalıştı” dedi. Bürokrasiden sızdırma olduğunu ifade eden Karakaya, bilgi akışının en yoğun olduğu taraf CHP'dir şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Deniz Gürel'in hazırladığı Ankara'da Neler Oluyor programında açıklamalarda bulunuyor.

Mevlüt Karakaya'nın açıklamalarından önemli satır başları:

Muhalefet hükümetin bu konunun altından kalkacağını, böyle bir çözüm getireceğine inanmıyordu. Hükümet EYT ile sorumluluğa girdi. EYT Muhalefetin sıkıştırma hamlesiydi.

"BÜROKRASİ'DEN SIZDIRMA OLUYOR"

Kamu kurum ve kuruluşlarından bazı bilgiler alıyorlar, sızdırma oluyor. Bu konuda kamu içerisinde bilgi akışının en yoğun olduğu taraf CHP’dir.

MUHALEFET YENİ SİSTEMİ ANLAMADI 

MHP kabine olacak mı sorusuna evet ya da hayır cevabını vermek yanlış anlaşılmalara sebep olabilir. Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili yaptıkları yorumlar bu sistemi anlamamaktan geçiyor. Eski sistemle yeni sistemi karşılaştırmakla ilgili oysa ki biz tamamen sistemi değiştirdik. İktidarın ortağı yok. Vatandaş Cumhurbaşkanı üzerinden hükümeti seçiyor. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili yaptıkları değerlendirmelerin yanlış olmasının sebebi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlamamalarından geliyor. 

MHP’nin bu ittifakın içerisinde olmasının sebebi ülkenin bekasıydı. MHP’nin “Birlikte olayım, iktidarın nimetlerine talibim” şeklinde bir yaklaşımı hiçbir zaman olmadı.

6’lı masada kavga, gürültü yetkiyi kim nasıl paylaşacak konusunda olacak.

Cumhurbaşkanı üçünkü kez aday olabilir mi?

Yeni sistemde erken seçim kavramı yok. Erken seçime meclis getirebilir veya Cumhurbaşkanı götürebilir. Muhalefet bir kaç yıldır Sayın Cumhurbaşkanının eski sistemde 1 defa Cumhurbaşkanlığı yaptığını yeni sistemle de 1 defa yaptığını bu yüzde tekrar seçime katılamayacağını iddia ediyor. Biz tamamen yeni sisteme geçtik. Farklı sistemlerde Cumhurbaşkanlığı yaptı. Erdoğan'ın adaylığında sorun yok. 

Erken seçim olacak mı?

Bugünden sonra seçim erken değildir.

AKŞENER İKİ İSMİ AYARTMAYA ÇALIŞTI

Sayın Akşener ve Kılıçdaroğlu kampanya ajansı talebi üzerine bir araya geldi. 6'lı masadan ayrı 2'li masa kurdular. Adaylık tartışmaları şöyle Sayın Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı durdu, bugünde karşı. 6'lı masa aslında ortak bir aday bulma belirleme masasıydı ama kurulduğu günden itibaren bu konu konuşulmadı. Meral Akşener önce kendini Başbakan olacağım dedi sonradan 2 Büyükşehir Belediye Başkanını (Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu) ayartmaya çalıştı. Onalrı aday yapmak için siyasi ayartmaya çalıştı. 

MHP'NİN SAHA ÇALIŞMALARI 

Biz anket yaptırmıyoruz saha çalışması yaptırıyoruz. Bugün Türkiye'de yapılan anketlerin hiçbirinin doğrunabilirliği söz konusu değil. Denetlenemiyor doğrulanabilir değil

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde