MB’nin faiz kararına kadar yüksek tansiyon sürebilir

MB’nin faiz kararına kadar yüksek tansiyon sürebilir

Küresel piyasalar merkez bankalarının yükselen enflasyon karşısında attığı sıkılaştırma adımlarını yakın takibe alırken, yurtiçi piyasalar Merkez Bankası’nın (MB) perşembe günü yapacağı toplantıda alacağı faiz kararına odaklandı.

MB’nin faiz kararına kadar yüksek tansiyon sürebilir
16px
24px
18.10.2021 07:14
ABONE OLgoogle

21 Ekim’de toplanacak MB Para Politikası Kurulu’nun (PPK) en az 50 baz puanlık faiz indirimine gitmesi bekleniyor. 

Türkiye'de enflasyon son 2.5 yılın zirvesine çıkarken, MB'nin 23 Eylül'de faiz indirimine gitmesiyle birlikte TL ağır kayıplar verirken, döviz kurlarında da ciddi bir hareketlenme yaşandı.

Özellikle geçen hafta  faiz indirimine karşı üç kişinin PPK üyeliğinden alınmasıyla yurtiçi piyasalarda tansiyon yükselirken, dolar 9.2836 liraya, Euro ise 10.7688 liraya kadar çıkarak yeni zirvesini gördü.

Analistler, MB'nin agresif bir faiz indirimine gidebileceği yönündeki beklentilerin toplantıya kadar piyasaları dalgalandırmaya devam edebileceğini  dile getiriyor.

Ayrıca, bu hafta uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un açıklayacağı Türkiye için kredi notu da piyasalar için önemli olacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde