MB Başkanı Kavcıoğlu: Faiz, enflasyonun üzerinde kalacak

MB Başkanı Kavcıoğlu: Faiz, enflasyonun üzerinde kalacak

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Elimizdeki tüm araçları bağımsız ve etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz" dedi.

MB Başkanı Kavcıoğlu: Faiz, enflasyonun üzerinde kalacak
16px
24px
30.03.2021 14:45
ABONE OLgoogle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bankanın olağan genel kurulunda konuştu. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu açılış konuşmasında, güçlü TL mesajı verdi.

Kavcıoğlu, şöyle konuştu: 

Önümüzdeki dönemde merkez çatısı altında tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte üzerimize düşen zorumluluğu yalıyıllka yerine getireceğiz yeni dönem hayırlı olsun bu toplantıyı 1 yıldır devam eden koronavirüs salgını nedeniyle koruyucu önlemler genel kurul toplantımızı gerek bu salonda bulunarak gerek ekranları başında takip eden herkesi selamlıyorum.

Son 1 yıldır yaşanan pandemi tüm dünyada pekçok şeliyn yanında ekonomik anlamda güçlüklür belirsizlikler yarattı. 2020 ilk çeyreğinde başlayan uiygulamaya konan tedbirler tüm dünyada büyüme perfornansalarını olumsuz etkiledi ülkeler genişleyici parasal politikalar ile hastalığın ekonomi etkilerini asgari seviyeye indirmeye çalıştı genişleyici politikaların yanı sıra alşılamada yaşanan olumlu etkilerle küresel görünümde iyileşme emtia fiytalrında artış görülmektedir ancak devam eden aşılama çalışmalarına karaşın belirsizlilklerin sürmesi küresel ekonomiye ilişkin riskleri canlı tutmaktadır.

Merkez bankasının kanunla berilrenmiş görev ve yetkileri cr8eçevesinde enflasyonda kolıcı düşüşü asğlama para politakası araçlarını etkin şakelde kullanmaya devam edeceğiz. Orta vadeli enflasyonu yüzde 5 seviyesine hedefine sıkı sıkıya bağlıyoz bu para politikası araçlarını uygun şekilde kullanacağız ocak enfhlasyon raporunda ortaya koyduğumuz orta vadeli çerçeveyle uygun yüzde 5’e indirmek ve kalıcı kılmakta kararlı olduğumuzn altını çizmek isterim.

Kavcıoğlu'nun konuşmasında öne çıkan mesajlar şunlar oldu:

Önümüzdeki dönemde TCMB çatısı altında üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğimize inanıyorum.

Son 1 yıldır yaşanan pandemi tüm dünyada pek çok şeyin yanında ekonomik anlamda da güçlükler ve belirsizlikler yarattı. 2020 yılının ilk çeyreğinde başlayan ve hastalığının yayılımını engellemek için uygulamaya konulan tedbirler tüm dünyada büyüme performanslarını olumsuz etkiledi.

Bir hafta vadeli repo faiz oranı para politikası açısından temel politika aracımız olmaya devam edecek.

TCMB kanunla belirlenmiş görev ve yetkilileri çerçevesinde para politikası araçlarını etkin şekilde kullanmaya devam edeceğiz. enflasyonu yüzde 5 seviyesine indirme hedefine sıkı sıkıya bağlıyız.

Bu hedefe varmak için kararlı ve azimli bir şekilde davranacağız. Elimizdeki araçları bağımsız şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

Para politikasını sade şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Hedeflediğimiz düşük enflasyon ortamının sürdürülebilir büyüme ve istihdam artışı için önkoşul olduğunun farkındayım.

Enflasyon ve enflasyon beklentileri sıkı bir para politikası duruşu gerektiriyor. Politika faizini enflasyon üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz. Kararlarımızı veri odaklı alacağız. Enflasyondaki düşüşün kalıcılığını sağlayacağız.

Reform paketindeki kazanımların hayata geçirilmesi enflasyondaki kalıcı düşüş için kritik öneme sahip olacaktır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde