Lokanta esnafı isyan etti: Bizi virüs değil, açlık öldürecek!

Lokanta esnafı isyan etti: Bizi virüs değil, açlık öldürecek!

Kontrollü normalleşme birlikte vaka sayılarında artış yaşanması nedeniyle cumartesi sokağa çıkma yasağı yeniden devreye sokuldu.

Lokanta esnafı isyan etti: Bizi virüs değil, açlık öldürecek!
16px
24px
05.04.2021 15:56
ABONE OLgoogle

Pandemi nedeniyle verilen kısa çalışma ödeneği ise nisan ayında sona ererken, ramazan ayında da lokantalar için açılmama kararı alındı. Ekonomik sıkıntı çeken lokanta esnafı ise borç içinde olduğunu söyleyerek isyan etti.

45 kişiye istihdam sağlayan restoran sahibi Ahmet Aladağ, “30 senelik geleceğimizi 1 gecede çaldılar. Bazen eve gitmeye ekmek parası bulamıyoruz. Yok, ne yapabilirsin ki? Yine günah keçisi biz seçildik” derken; bir başka lokanta sahibi Nuh Yılmaz da ödeyemediği faturaları göstererek, “Millet işten çıkıyor 19.00’da biz dükkânı kapatıyoruz. Bir cumartesimiz vardı, onu da aldılar. Ne yapacağız? Suç hep niye bize kesiliyor. Bu faturalar nasıl ödenecek?” diye sordu. Esnafı bitirdiler” diyen Murat Özdemir de, “Bizi, virüs değil açlık öldürecek” diye konuştu.

Sözcü’den Fatma Vurgun’un haberine göre, restoran sahibi Aladağ şunları kaydetti:

"Ben hiçbir şey görmedim, kime yardım ediyorlar onu çok merak ediyorum"

“Açtığımız süre içinde sadece elektrik faturalarını ödeyebildik. 4 aydır doğalgaz, su, kira ödeyemiyoruz. Devletten bir beklentimiz yok, vermiyor çünkü. Bende 45 kişi çalışıyor. 3 işletme var. Toplam aldığım para bin lira. Cumhurbaşkanı diyor ya ‘esnaflarımıza yardım ettik’ diye. Ben hiçbir şey görmedim. Kime yardım ediyorlar, onu çok merak ediyorum.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde