Liverpool geleneğini devam ettirdi... Milli marş yuhalandı, kral protesto edildi

Liverpool geleneğini devam ettirdi... Milli marş yuhalandı, kral protesto edildi

İngiltere'de bugün Kral 3. Charles, başkent Londra'da düzenlenen bir törenle resmen taç giydi. Akşam saatlerinde sahasında Brentford'u ağırlayan Liverpool'da ise, taraftarlar maç öncesi kralı protesto etti ve İngiliz milli marşını yuhaladı.

Liverpool geleneğini devam ettirdi... Milli marş yuhalandı, kral protesto edildi
16px
24px
06.05.2023 22:19
ABONE OLgoogle

İngiltere Kralı 3. Charles, başkent Londra’daki tarihi Westminster Abbey Kilisesi’nde düzenlenen dini bir törenle taç giydi. Kral 3. Charles'ın taç giyme töreninde Kraliyet ailesi üyelerinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından devlet başkanları, ünlü isimler ve hayır kurumu temsilcilerinin bulunduğu 2 bin 200'den fazla davetli yer aldı. 

Öte yandan 1980’li yılların başından beri Kraliyet ailesi ile arası bozuk olan Liverpool taraftarları söz konusu töreni önemsemedi. Bugün sahasında Brentford’u ağırlayan Liverpool, maç başlamadan önce Anfield’da İngiliz milli marşı çalındı. Taraftarlar İngiliz milli marşının sesini ıslık ve yuhalamalarla bastırdı.

Maç sonunda bu konu ile ilgili sorulan soruya cevap veren Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp, konu hakkında bir fikri olmadığını söyledi. Öte yandan Klopp, “Ben Almanım, bizim kralımız ya da kraliçemiz yok. Bu tören, izlemesi güzel bir şey. Eminim ki ülkede taç giyme töreninden keyif alacak ve nefret edecek birçok insan vardır” diye konuştu.

PROTESTO ÇOK ESKİLERE DAYANIYOR

Liverpool taraftarları ayrıca geçen yıl FA Cup finalinden önce yine milli marşın çalındığı sırada Prens William’ı yuhalamışlardı.

Bununla birlikte Milli marşı yuhalama geleneği Liverpool taraftarları için yeni değil. Taraftarların Thatcher'ın Muhafazakar hükümetini protesto ettikleri 1980'lere kadar uzandığı düşünülüyor.

Bu yuhalamalar, 97 kişinin trajik bir şekilde öldürüldüğü Hillsborough faciasında meydana gelen örtbasların bir sonucu.

Söz konusu faciada Sheffield Wednesday takımının sahası Hillsborough Stadyumu çökmüş, ve Liverpool taraftarı olan 97 seyirci ezilerek hayatını kaybetmişti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde