Les Ottomans Hotel'de artık düğün ve gece kulübü yasak!

Les Ottomans Hotel'de artık düğün ve gece kulübü yasak!

Beşiktaş – Kuruçeşme’de yer alan Les Ottomans Hotel’in açık ve kapalı mekanda müzik yapması yasaklandı.

Les Ottomans Hotel'de artık düğün ve gece kulübü yasak!
16px
24px
30.10.2019 17:20
ABONE OLgoogle

Kuruçeşme halkı yüksek sesten bıktı, artık Les Ottomans Hotel’de yüksek ses ile yapılan düğün ve gece kulübü sesini tahammül edemedi. İki yıl boyunca yapılan ses ölçümleri neticesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri devreye girerek Les Ottomans Hotel’in canlı müzik ruhsatı kapsamında açık ve kapalı alanlarda müzik yapmasını süresiz olarak yasaklama kararı almıştır. Beşiktaş Belediye Başkanlığı ve Kaymakamlığına bu karar iletildi.

Alınan karara bağlı olarak;

-Açık alanda müzik yayınının yapılmasının yasaklandığı, işletmede açık alanda müzik yayını gerçekleştirilmemesi yönünde gerekli tedbirlerin alınması,

-Söz konusu işletmede, sonraki tarihlerde yeni bir Canlı Müzik İzin Belgesi alınması amacıyla farklı tüzel kişilikler adı ile başvurulsa dahi yapılan incelemelerin yukarıda belirtilen hükümler çerçevesinde değerlendirilmesi,

-Açık alanda müzik yayını faaliyetinin gerçekleştirildiğinin tespit edilmesi halinde tarafınızca tanzim edilecek tutanak ve diğer bilgi ve belgeler ile bilgi verilmesi talep edilmektedir.

Les Ottomans Hotel artık düğün ve gece kulübü yapamayacaktır

Bu yaz özellikle Boğaz’daki tur teknelerinden kaynaklanan yüksek müzik ile ilgili İstanbul halkı çeşitli tepkiler dile getirmişti ve yıllardır ihmal edilen Boğaz hattındaki ses denetimleri sıkılaştırılmıştı.

Yetkililerden alınan bilgilere göre düğün sezonunda yapmış olduğu ve çevreyi ciddi şekilde rahatsız edici olan müzik yayınını artık açık ve kapalı alanlarda süresiz olarak yapamayacağı başka bir firmanın gelmesi durumunda dahi bu izni alamayacağı öğrenilmiştir.

Yapılan görüşmede artık ünlü Les Ottomans Hotel’inde düğün yapılmasının imkansız olduğu. Otelin en büyük geliri olan rıhtımda Boğaza sıfır olarak organize edilen düğünler ve denize sıfır olan gece kulübüdür. Reina’nın kapanması ile son iki senede popüler olan gece kulübü artık müzik yapamayacaktır.

Kuruçeşme halkının göstermiş olduğu bu tepkiler sayesinde süre sınırı olmadan iptal olan müzik yayını iznini bir daha alınması mümkün değildir. Yetkililerden alınan bilgiye göre bu tür iptal işlemlerinde firma değişikliği veya mal sahibi değişikliği dahi olsa yeni gelen firmanın müzik yayın izni alması mümkün değildir.

Bu gelişme ile birlikte, Les Ottomans Hotel’in esas faaliyet konusu olan otelciliğe ve konaklamaya yönelmesi beklenmektedir.

Büyükşehirlerde ses şikayeti tüm Dünya’da son 10 yılda açık havada kısıtlamaya gitmiştir, New York, Paris ve Londra gibi marka şehirlerde açık havada ses yasaklanmıştır ve  nihayetinde Avrupa’nın en popüler gece kulübü adası olan İbiza’da bile Avrupa Birliği’nin devreye girmesi ile gece ve gündüz kulüplerine ses denetimlerinin artması ile beraber bir çok kulüp kapanmıştır ve eğlence adasına dahi ses tahditleri gelmiştir.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde