Kuzey Kore liderinin kızı Dior ceketiyle füze fırlattı

Kuzey Kore liderinin kızı Dior ceketiyle füze fırlattı

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un kızı ve varisi Kim Ju Ae, kıtalararası balistik füze denemelerinde giydiği ceketle gündeme geldi.

Kuzey Kore liderinin kızı Dior ceketiyle füze fırlattı
16px
24px
23.03.2023 14:57
ABONE OLgoogle

10-11 yaşlarında olduğu tahmin edilen Kim Ju Ae, Kuzey Kore devlet medyası tarafından geçen hafta babasıyla birlikte füze fırlatma törenine katılırken fotoğraflandı. Fotoğrafta üzerine giydiği ceketin Fransız moda evi Christian Dior tarafından tasarlanan ceketin aynısı olduğu görüldü.

Ceketin gerçek mi yoksa taklit mi olduğu bilinmese de ceketin orijinali moda evinin web sitesine göre, ceketin 10-12 yaş beden aralığı Amerika Birleşik Devletleri'nde 2.800 dolara satılıyor.

Son raporlara göre kıtlığın eşiğindeki yoksul bir ulus olan Kuzey Kore’de devlet kontrolündeki tarım programı, 26 milyonluk nüfusu için yeterli gıda sağlamada defalarca başarısız oldu. Ülkede gıda güvenliği, doğal afetler ve koronavirüs pandemisinin başlangıcından bu yana uzayan sınır kilitlenmeleri nedeniyle kötüleşti.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı'na göre, yakın zamanda Kuzey Kore'nin bazı bölgelerinden açlıktan ölüm haberleri gelebilecekken Kim Jong Un’un kızı Kim Ju Ae için hiçbir şeyden kaçınmaması dikkatleri çekti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde