Kütahya Porselen: TSE Covid -19 güvenli üretim belgesini aldık

Kütahya Porselen: TSE Covid -19 güvenli üretim belgesini aldık

Koronavirüs seramik sektörüne de yaradı.

Kütahya Porselen: TSE Covid -19 güvenli üretim belgesini aldık
16px
24px
07.09.2020 09:39
ABONE OLgoogle

Koronavirüs salgını Türkiye'yi sipariş merkezi yaptı. 

Kütahya'da 5 fabrikada 120 milyon parça kapasiteyle porselen ürettiklerini belirten Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, babası Nafi Güral'ın şirkette 'kriz' lafını yasakladığını, her zaman negatif olanı pozitif hale çevirme çabasında olduklarını söyledi. Sürmeli, "Porselen işimizde 1.400 kişi çalışıyor. Bugüne kadar hep krizleri fırsata çevirdik. Çin'deki durum da böyle. Bir ülkenin sıkıntısı başka bir ülkeye avantaj sağlayabiliyor" dedi.

Gülden Güral ise, "Avrupa ve ABD büyük montanlı bir üretim istediğinde Çin'den sonra başvuracağı ilk ülke Türkiye. Böyle de oldu. Siparişler hızla Türkiye'ye kayıyor. Hatta fuarda Fransız bir şirket stoklarımızın tamamını almak istediklerini söyledi" ifadelerini kullandı.

SERAMİK TENCERELER RAFA ÇIKIYOR

Tek yaşam arttıkça çok parçalı yemek takımlarının yerini tek parçalı ürün satışlarının aldığının altını çizen Sürmeli, "Bu eğilim Horeca dediğimiz hotel, restoran, cafe pazarını büyüttü. O yüzden Horeca kanalına ağırlık veriyoruz" dedi. Yemek programlarının da satışlara büyük katkısı olduğunu ifade eden Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Müzeyyen Şirin ise, "Ev hanımları blogger oldu. Hiç kullanılmayan supla tabaklar sunumlar için tercih edilir hale geldi. Artık sunum yemeğin kendisi kadar önemli" diye konuştu.

2019’DA 70 MILYON DOLAR CİRO ELDE ETTİ

2019’da 70 milyon dolar ciro elde ettiklerini, bunun yüzde 35'ini yurt dışı satışlardan sağladıklarını dile getiren Sürmeli, Şuanda üretimlerimiz tam kapasite devam ediyor. Pandemi sürecini çok olumsuz yaşayan ülkelerdeki müşterilerimizin iş akışlarının durması, bazı ülkelerde gümrüklerin kapanması nedeniyle üç ay boyunca ihracat siparişlerimiz ötelendi. Haziran ayı itibariyle yeniden ihracata başladık" dedi. 

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere toplamda 72 ülkeye ürün gönderdiklerini belirten Sürmeli, "Son yıllarda latin amerika pazarında dikkat çekici bir büyüme sağladık. Ekonomi Bakanlığı'ndan aldığımız Turqualty destek proğramı ile hedef pazarlarda büyümeye devam ediyor ve markamının bilinirliğini devamlı artırıyoruz. Hedef pazarlarımız içinde bulunan ABD, Almanya, Fransa ve Rusya'daki pazar payımızı her geçen gün büyütmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 

“TSE COVID-19 GÜVENLI ÜRETİM BELGESİ`Nİ ALDIK`

Sürmeli, "Ülkemizde virüsün ilk göründğü andan itibaren süreci yakından izleyerek gerekli aksiyonları vakit geçirmeden uygulamaya aldık. Bu kapsamda öncelikle mağazalarımızı geçici süreyle kapatarak tüketicilerimizi online satış kanalımız kutahyaporselen.com üzerinden hizmet vermeye başladık. Üretim tesislerimiz, merkez ofisimiz ve bölge ofislerimizde sağlık, güvenlik, sosyal mesafe ve hijyen önlemlerini en üst düzeye çıkarak personelimizin çalışma programlarını yeniden düzenledik. TSE Covid -19 hijyen, enfeksiyon ve kontrol belgelendirme programının şartlarını yerine getirerek TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesini de de aldık" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde