Küstah İngiliz

Küstah İngiliz

Döviz kurlarındaki artış, turistlerin yüzlerini güldürdü. Şampiyonlar Ligi final maçı için İstanbul'a gelen bir İngiliz taraftar, 50 pound bozdurduğu bir kareyi sosyal medya hesabından paylaşarak "Paramı bozdurdum, sanırım cüzdan olarak bavula ihtiyacım var" dedi.

Küstah İngiliz
16px
24px
09.06.2023 18:17
ABONE OLgoogle

Yarın Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finali için artık az bir zaman kaldı. Karşılaşmayı yerinden takip etmek isteyen binlerce Inter ve Manchester City taraftarı İstanbul’a gelmeye başladı.

İtalyan ekibi Inter ve İngiliz devi Manchester City’nin karşılaşacağı mücadele öncesinde, 52 bini yabancı olmak üzere yaklaşık 70 bin seyircinin stadyumu dolduracağı açıklandı.

Türkiye’deki döviz/TL kurunun her geçen gün artması ise turistleri sevindirdi. Bir İngiliz taraftar, “Paramı bozdurdum, sanırım cüzdan olarak bavula ihtiyacım var. Bütün bunlar 50 poundluk bira jetonları için. İstanbul, İstanbul geliyoruz.” ifadelerini kullandı ve döviz bürosundan aldığı Türk Lirası fotoğraflarını paylaştı.

1 POUND 29,42 TL

İngiliz taraftarın yayınladığı fotoğrafta, yaklaşık 250 pound değerinde Türk Lirası olduğu dikkati çekerken, döviz kuru ile Türkiye’yle dalga geçilmesine tepki gösterenler oldu.

Türkiye’de an itibarıyla 1 dolar 23,35 TL, 1 Euro 25,15 TL ve 1 pound 29,42 seviyelerinde işlem görüyor. İngiliz taraftarlar para birimleri olan pound bozdururken, İtalyan taraftarlar ağırlıklı olarak Euro’larını Türk Lirası’na çeviriyor.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, dev final için İstanbul’a gelen turistlerin kazandıracağı parayla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“50 binden fazla yurtdışından seyirci bekliyoruz. Burada tahminimiz 120 milyon dolarlık bir döviz gelirimiz olacak. Bundan önce 3 yıllık Şampiyonlar Ligi finali yapılan ülkelerde o şehre gelen seyircilerin yüzde 43'ü diğer şehirleri de ziyaret etmişler. İlave yüzde 23 para harcamışlar. Bizde gelen bir turist 700-800 dolar harcıyor ortalama olarak. Bu misafirlerin 2 bin doların üzerinde harcayacağı tahmin ediliyor.”

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde