Küresel piyasalara bilançolar yön veriyor

Küresel piyasalara bilançolar yön veriyor

Meta bilançosu teknoloji sektöründen gelen olumlu haberlere destek verdi. First Republic, Fed fonlama imkanlarından daha sınırlı faydalanma riskiyle karşı karşıya.

Küresel piyasalara bilançolar yön veriyor
16px
24px
27.04.2023 11:14
ABONE OLgoogle

ABD’de teknoloji sektöründen gelen olumlu bilanço haberlerine karşın, yerel bankalara ilişkin endişeler ağır bastı ve Wall Street endeksleri günü karışık bir görünümle tamamladı. S&P 500 yüzde 0,38 düşerken, Nasdaq 100 yüzde 0,64 değer kazandı.

ABD vadeli endeksleri değer kazanırken; Avrupa vadelileri ile Asya Borsaları zayıf seyrediyor. Japon Nikkei ekside, Hong Kong Hang Seng ile Çin CSI 300 yatay.

Bloomberg Dolar Endeksi 1.225 seviyesinde, fazla değişim göstermedi.

Microsoft ve Alphabet gibi Facebook’un çatı şirketi Meta’nın açıkladığı bilanço da teknoloji sektörünün yüzünü güldürdü. Meta ilk çeyrekte satışlarının, aralıksız 4 çeyreklik düşüşün ardından, ilk kez büyümeye döndüğünü ve 28,6 milyar dolara yükseldiğini duyurdu.

Mevcut çeyrekte gelirlerinin 32 milyar dolara kadar çıkacağını öngören şirketin dijital reklam satışlarının sürpriz şekilde artması bilançoya destek verirken, yapay zeka ve sanal gerçeklik yatırımları için de alan yaratacak.

Meta hissesi piyasa kapanışının ardından yüzde 12’den fazla değer kazandı. Ancak ABD bankalarından gelen haberler bu kadar olumlu değil. ABD’nin TMSF’si Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC), First Republic Bank’e finansal tablosunu düzeltecek bir anlaşma sağlaması için bir süredir zaman tanıyordu.

Ancak Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynaklara göre bu süre uzadıkça FDIC bankanın finansal durumuna ilişkin skorunu düşürmeyi değerlendirmeye başladı.

Bu durum, bankanın Fed’in iskonto penceresi ve geçen ay devreye sokulan acil destek imkanından faydalanmasını sınırlandırabilir. Öte yandan Evercore’a göre First Republic’te yaşanan sorunlar Fed’in gelecek hafta faizleri sabit bırakmasına neden olabilir. JPMorgan’dan Bob Michele ise Mayıs'ta faiz artışı, Eylül itibarıyla faiz indirimleri bekliyor.

Patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde