Kovulan AA Muhabiri Musab Turan: Bakan danışmanı 'Soru sormuyor muyuz' deyince ben de kayış attı

Kovulan AA Muhabiri Musab Turan: Bakan danışmanı 'Soru sormuyor muyuz' deyince ben de kayış attı

Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker'in iddialarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sordu.

Kovulan AA Muhabiri Musab Turan: Bakan danışmanı 'Soru sormuyor muyuz' deyince ben de kayış attı
16px
24px
22.05.2021 07:49
ABONE OLgoogle

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sorduğu soru yüzünden Anadolu Ajansı'ndan kovulan Musab Turan, Instagram hesabından açtığı canlı yayınla açıklama yaptı.

Turan, babasının da Erbakan'oın öğrencilerinden ve AKP teşkilatından olduğunu söyleyerek bir birey olduğunu hatırlattı ve bir bakan danışmanının kendisine "Soru sormuyoruz" demesine sinirlenerek bu soruyu sorduğunu söyledi.

Sorusunda, “19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük? Sayın Bakanım, üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizlerin çocuklarınız yok mu?" ifadelerini kullanan Turan, yaptığı canlı yayında duygusallaştığı için özür diledi.

AA muhabirinden iki bakanı şoke eden soru: AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük?

 

“Benim Babam Ali Seydi Turan, Sultanbeyli AK Parti teşkilat kurucusu” diyen Turan, sorusuna ilişkin, “Sayın Bakanın danışmanı Rıdvan Tezer pişkin bir şekilde kulağıma geldi, ‘Soru sormuyoruz’ dedi, burada bende kayış attı” ifadelerini kullandı.

“Zaten orada Demirören Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, TRT Haber var. Zaten bu adamlar size ne sorabiliyor ki?” diye soran Turan, “Kendi içimde düşündüğüm şey şu AK Parti’nin artık fabrika ayarlarına dönmesi lazım. Hiçbir şey yapamıyoruz sadece siyaseti düşünüyoruz. Siyaset kurumunun adalet ekseninde kendi rayına oturması lazım” dedi. Bakanlara ‘Soylu’yu soran AA muhabiri Musab Turan'ın işine son verildi

Turan “hatamı kabul ediyorum” diyerek şunları kaydetti: 

Ben gündemi takip eden bir insanım, toplumun nasıl kalkınacağına dair bir kitap da yazdım. Ben Allah'a hep beni aileme mahcup etme diye dua ederim. Özellikle babama mahcup olmaktan Allah'a sığınırım. AKP hareketini Sultanbeyli'de başlatan bir isimdir. Ama ben de bir bireyim. Bugün yaşananları kısaca özetleyeyim.

Normal haber telaşıyla gündemi takip eden biri olarak oradaydım. Sayın Bakan'ın danışmanı Rıdvan Tezel, kulağıma eğilerek soru sormuyoruz dedi. Benim burada kayışım attı.

Orada zaten TRT, DHA ve AA var. Bu adamlar zaten size ne sorabiliyor ki? Bir tane soru sordum, baktım bu özgüven hayra alamet değil. Zaten kendi içimde AKP'nin artık fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Siyasetin adalet ekseninde kendi rayına oturması lazım. Ülke siyasetinin rayına girmesi ve huzur ortamı gerekliydi. Ben de kendime bir sorumluluk biçtim, pişkin bakan danışmanının sözleri bana sorumluluk yükledi.

Sorumun sonunda duygusallaştığım için özür diliyorum ama bu soruyu sorduğum için özür dilemiyorum. Ak Parti'yi herkes bitirmeye çalışıyor. Toplum hareketi, dip dalga diyoruz ya insanlar inandı, güvendi. Ak Parti'nin fabrika ayarlarına dönmesi çocuklarımızın geleceği için çok önemli"

Çocuğunu neden karıştırıyorsun?.. Onu söylemem şık olmadı. Gururla onurla çalıştığım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Anadolu Ajansına halel getirdiğini düşünüyorum. Oradakileri zor durumda bıraktım… Sorumda duygusallaştığım için özür dilerim ama soru sorduğum için özür dilemem.  Sayın Cumhurbaşkanım lütfen içinizdeki merhameti uyandırın, Allah bizimledir. Süleyman Soylu'nun AA tavrı belli oldu: Kırgın

Turan'ın babası: Tasvip etmiyorum

Turan'ın açıklamasında bahsettiği ve görüntülerde yer alan babası Ali Seydi Turan, Twitter'da yaptığı açıklamada oğlu Musab Turan'ın sorduğu soruyu tasvip etmediğini söyledi. Turan'ın açıklamsı şöyle:

21.05.2020 tarihli ulusal basında haber programlarında adı geçen Musab Turan'ın babası olarak sorulan soruyu ve soru şeklini tasvip etmediğimi kamuoyuna deklare ediyorum. Ak partinin kuruluşundan bu güne gururla bu davanın neferi oldum. Parti teşkilatımın her kademesinde bulundum. Duruşumda bir milim sapma olmamıştır. Oğlumun Türkiye kamuoyunu meşgul etmesinden dolayı rahatsız olduğumu beyan eder, saygılarımı sunarım.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde