Konfeksiyon devi üretimden çekiliyor

Konfeksiyon devi üretimden çekiliyor

​Şişli Bomonti’deki fabrikasında Tommy Hilfiger, GAP gibi dünyaca ünlü markalara üretim yapan şirket üretimden çekilme kararı aldı

Konfeksiyon devi üretimden çekiliyor
16px
24px
09.05.2014 13:16
ABONE OLgoogle
Hazır giyim üreticileri yıllardır Türkiye’de üretim maliyetlerinin yüksekliğinden yakınır. Bu yüzden zaman içinde birçok firmanın kapandığına tanık olduk.

Öğrendiğimize göre Türkiye’nin ilk hazır giyim üreticilerinden Mithat Giyim de üretimden çekilmeyi gündemine almış.

Şişli Bomonti’deki fabrikasında Tommy Hilfiger, GAP gibi dünyaca ünlü markalara üretim yapan şirket, bunu dışarıda, yani fason üreticiler kanalıyla gerçekleştirecekmiş.

Perakende sektöründe az sayıdaki mağazasıyla faaliyet gösteren şirketin, bu alanda küçülme kararı aldığını da duyduk.

Mithat Selection’ın Galleria AVM, İstinyePark ve Nişantaşı mağazaları bir ay kadar önce kapanmış. Bağdat Caddesi’ndeki mağazası ise halen açık.

Firmanın Kadıköy Bahariye Caddesi’nde de bir outlet mağazası var. 1937 yılında Mithat Gürsoy tarafından kurulan Mithat Giyim, Türkiye’de pardösü üreten ilk firma olarak biliniyor. 1967 yılında Türkiye’den ABD’ye ilk hazır giyim ihracatını da yine bu firma yapmıştı.
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde