Koç'tan staj garantili burs

Koç'tan staj garantili burs

Ali Koç, “Biz her yıl meslek liselerinden binlerce işçi alıyoruz. Staj garantisi verdiğimiz 15 milyon dolar bütçeli bu projeyle gelecekteki işçilerimizi tanımış olacağız" dedi.

Koç'tan staj garantili burs
16px
24px
25.04.2007 06:33
ABONE OLgoogle

'Meslek lisesi memleket meselesi' sloganıyla 7 yılda 8 bin meslek lisesi öğrencisine burs verecekleri projeye büyük önem verdiklerini söyleyen Ali Koç, “Biz her yıl meslek liselerinden binlerce işçi alıyoruz. Staj garantisi verdiğimiz 15 milyon dolar bütçeli bu projeyle gelecekteki işçilerimizi tanımış olacağız. Özel sektörden de çok işbirliği teklifi alıyoruz. Bu projeyi büyütüp daha faydalı hale getireceğiz” dedi

Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Üyesi Ali Koç, geçen yıl hayata geçirdikleri “Meslek lisesi memleket meselesi” projesiyle hem kendi grupları hem de Türk özel sektörüne nitelikli eleman desteği sağlanacağını söyledi. 15 milyon dolar bütçesi olan ve 7 yıl sürecek proje kapsamında 8 bin öğrenciye burs verileceğini kaydeden Koç, “Tüketiciyle içiçe olmuş bir topluluğuz. Hal böyleyken Türk gençliğini, Türk çocuklarını göz ardı etme lüksümüz yok. Projeye geçen yıl 2 bin öğrenci ile başladık. Staj garantisi veriyoruz. Zaten biz her yıl binlerce işçimizi meslek liselerinden temin ediyoruz. Bu projeye katılan öğrenciler de bir şekilde bizim ilerideki çalışanlarımız olacak ve onları tanıma fırsatı bulacağız. Umarım bu gençler ileride birgün çalışanımız olur” dedi.

Kapımız işbirliğine açık
Koç Topluluğu'nun tüketiciye en yakın grup olduğunu belirten Ali Koç, özel sektörden bu proje için çok sayıda işbirliği teklifi geldiğini vurguladı. Bu durumu 'yapıcı rekabet' olarak nitelendiren Koç, “Bizim otomotiv, Arçelik ve Beko gibi şirketlerimiz bu projeden ciddi anlamda faydalanacak. Sanayi ve ticaret odalarından, finans kuruluşlarından çok işbirliği talebi var. Her türlü işbirliğine kapımız açık. Bu yapıcı rekabet, projenin boyutunu büyütüp daha faydalı bir hale getirecek. Daha fazla gence ve çocuğa ulaşmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Türkiye'nin global arenada derdini anlatamadığını da dile getiren Ali Koç, 10 yıl önce 23 Nisan Şenlikleri için TRT ile yaptıkları işbirliğinin de bunu gidermeye yönelik bir çaba olduğunu söyledi. Bu projeye 3.5 milyon dolarlık destek verdiklerini anlatan Koç, “29 yıl önce 5 ülkeden 46 çocukla başlayan şenliğe bu yıl 60'ı aşkın ülkeden bin çocuk geldi. Şimdiye kadar 20 bin çocuğa hitap etmiş. Şenlik için gelen Güney Afrikalı bir çocuk bugün ülkesinde Kültür Bakanı olmuş. Dolayısıyla bu şenlik tanıtım açısından çok etkili. Artık globalleşen dünyada kendimizi daha iyi tanıtmamız lazım. Bizim arzumuz TRT ile bir 10 sene daha bu işi devam ettirmek” dedi.

Ali Koç, grup olarak geçen yıl 600 bin dolarlık bütçesi olan “Sizinkiler” tiyatrosu ile 16 ilde 100 bin öğrenciye, 1.3 milyon dolar bütçeli Koçfest projesi ile de 11 üniversitede 300 bin üniversite öğrencisine ulaştıklarını anlattı. Koç, “Bu yıl 150 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediğimiz Sizinkiler projesine 650 bin dolar ayırdık. 13 ilde 400 bin gence ulaşmayı planladığımız Koçfest'in bütçesi ise 1.2 milyon dolar” diye konuştu.

Testiyi taşıyanla kıran ayırt edilmiyor
Türkİye'de birçok ailenin eğitim, kültür ve sağlığa dönük projelere destek verdiğini anlatan Ali Koç, bu ailelerin harcadıkları emeğin karşılığını alamadığını söyledi. Koç, “Tabii ki aileler karşılık beklemiyor. Örneğin biz ne olursa olsun çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ama Türkiye'de testiyi taşıyan ile kıran doğru ayırt edilmiyor. Kamuoyu daha çok takdir ederse sosyal sorumluluk projeleri daha ileriye gidecek” diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koleksiyonculardaki eserlerin 30 gün içinde müzelere teslim edilmesine ilişkin yönetmeliğini de değerlendiren Koç, “Hiçbir katma değeri, elle tutulur yanı olmayan bir konu. Koleksiyonerler bütün parçaları iade etse, bakanlığın müzelerinde bunları sergileyecek altyapı, depo ve arşiv mekanizması yok. Değişik konularda fikirler ortaya atılıyor, gelen tepkiye göre geri çekilebiliyor. Bu da onlardan biridir” dedi.

TÜRKİYE İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR ÜLKE
Türk ekonomi ve siyasetinde belirli bir stabilizasyon sağlandığına da dikkat çeken Ali Koç, “Türkiye inişli çıkışlı bir ülke. İş planlarımızı, bütçelerimizi ve sosyal projelerimizi hazırlarken bunu göz önünde bulunduruyoruz. Kâr edemezsek, başarılı olamazsak bunun için ayıracağımız kaynak da sınırlı olur” değerlendirmesini yaptı.

Necla Dalan/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde