Kigili: Beni kolay kolay alamazlar!

Kigili: Beni kolay kolay alamazlar!

Abdullah Kiğılı, “3 yıldır fonlar kapımı çalıyor. Ancak ben çetin cevizim. Kendimi satış için hazır hissetmiyorum” dedi.

Kigili: Beni kolay kolay alamazlar!
16px
24px
11.05.2014 09:10
ABONE OLgoogle
Kiğılı markasının satılacağına ilişkin iddiaları değerlendiren Abdullah Kiğılı, “3 yıldır fonlar kapımı çalıyor. Ancak ben çetin cevizim. Kendimi satış için hazır hissetmiyorum” dedi.

Kiğılı markasının kurucusu, perakende sektörünün duayenlerinden Abdullah Kiğılı’nın adı son günlerde kulislerde şirketini satacağına ilişkin iddialarla geçiyor. Birçok alıcı grupla görüştüğü ifade edilen Kiğılı’ya bu iddiaları sorduk. 3 yıldır fonların kapılarını çaldığını belirten Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, şirketini satmayı düşünmediğini vurguladı. 

‘Sıradan marka değil’

Sadece kendilerinin değil birçok perakende markasının yabancı fonların radarında olduğunu sözlerine ekleyen Abdullah Kiğılı, şöyle konuştu:

“Fon şirketlerinde para çok, fıldır fıldır satın alacak şirket arıyorlar. Sadece bizim değil birçok şirketin kapısını çalıyorlar. Ama ben satıcı değilim. Bu aralar yine geliş sıklıkları arttı. Geliyorlar, oturup konuşuyoruz. Kendimi satış için hazır hissetmiyorum...” 

Sağlıklı ve güçlü bir şirket olduklarını da dile getiren Kiğılı, “Türkiye’de kaç tane benim şirketim gibi şirket var? O şirket benim adımı, soyadımı taşıyor. Sıradan bir marka değil. Şirket çok güçlü ve ilgi çekiyor ama patron çetin ceviz, satmaz” dedi.

Bu arada Kiğılı, 2014 yılını yatırım yılı ilan etti. Marka, geçen yıl girdiği Çin pazarında büyüyecek. Şangay ve Pekin’de mağaza açacak olan Kiğılı; Almanya, İran, Irak, Hollanda, Avusturya gibi ülkelerde de 10 şubeyle yurtdışı yatırımlarını büyütecek.

Torununa plaket verdi

Geçen hafta Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD) ev sahipliğini yaptığı 7. İstanbul Moda Konferansı’nda Abdullah Kiğılı’nın torunu, şirketin CEO Yardımcısı Sena Suerdem de konuşmacılar arasındaydı. 

Dedesi Abdullah Kiğılı’dan plaket alan Sena Suerdem tüketici davranışları açısından Y ve Z kuşağının iş süreçlerini değerlendirdi. 

Kiğılı’daki iş süreçlerini ve getirdiği yenilikleri anlatan Suerdem, şöyle devam etti: “Benim hikayem üniversitede okurken staj yapmakla başladı. Okuldan çıkıp şirkete gidiyordu. Dolayısıyla mezun olduktan sonra tüm iş süreçlerine hakimdim. Kiğılı’da işe başladığımda ilk işim kurumsallaşma, departmanlar arası iletişim ve koordinasyonu artırmak oldu.”

Kiğılı markasının daha önceden klasik giyimci olarak algılandığına değinen Sena Suerdem, “Aslında 18 yaşından itibaren her erkeğin spor, günlük ve klasik giyim ihtiyaçlarına hitap ediyoruz. Bu algıyı oluşturabilmek için üniversitelerle işbirliği içindeyiz. Aynı zamanda iş başvurusu süreçlerinde de yanlarında bulunuyoruz. Kurumsallaşma yaşanırken alt yapı ve süreç analizleri yaptık” diye konuştu.

Hedef Çin’de 1.000 mağaza

ABDULLAH Kiğılı, geçen yıl Ağustos ayında 2 milyon dolarlık yatırımla Çin’de Guangzhou’nun en lüks caddesine 500 metrekarelik mağaza açtı. Kiğılı, bu hamlesiyle Çin’de mağaza açan ilk Türk hazır giyim markası oldu. Nihai hedef ise 5 yılda bu ülkede 1.000 mağazaya ulaşmak.
Necla Dalan/Vatan
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde