Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilekliğinin sırrı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilekliğinin sırrı

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, taktığı bileklikle dikkatleri çekiyor. Kemal Kılıçdaroğlu o bilekliğin hikayesini paylaştı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilekliğinin sırrı
16px
24px
24.03.2023 12:01
ABONE OLgoogle

İlk olarak evinden yaptığı videolu paylaşımda dikkatleri çeken Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilkliği o günden itibaren merak konusu oldu. İsmail Küçükkaya ile yaptığı yayının ardından sohbet eden Kemal Kılıçdaroğlu "Marteniçka"nın kim tarafından verildiğini anlattı.

Kızılayın eski il başkanlarından olan bir kadın tarafından bilekliğin kendisine verildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu "Leyleği görünce çıkaracağım" dedi.

MARTENİÇKA BİLEKLİĞİ NEDİR?

Baharın gelişi münasebetiyle geleneksel Baba Marta (Marta Nine) günleri başlar. Çok eskilere dayanan Baba Marta, Bulgaristan’a has bir gelenektir. Bu günde Bulgarlar yakınlarına ve arkadaşlarına “martenitsa” olarak adlandırılan sembolleri, yıl boyu sağlık ve güç dileğiyle hediye ederler. Âdete göre, marteniçkalar kırlangıç veya leylek görünceye kadar taşınırlar. Leylek gördükten sonra marteniçkayı ağaca bağlamanın dileğin kabul olunmasını sağladığına inanılır. Bir başka uygulamada da marteniçka çıkarıldıktan sonra genç bir meyve fidanına bağlanır ya da etrafta hiç ağaç yoksa bir taşın altına konulur. Taşın altında çok karınca varsa o yılın bereketli geçeceğine inanılır.

Bu bayram Bulgarcada "Çestita Baba Marta!" şeklinde kutlanır. Baba Marta - Marta Nine, günümüze kadar korunmuş en saygın geleneklerden biridir. Bu takılar, meyve ağaçlarına, evlere, ev hayvanlarına da takılırlar. Bu şekilde yeni başlayan tarım yılının da bereketli ve verimli olması için dilekler tutulur.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde