Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Marteniçka bilekliği" Özgür Özel'de görüldü

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Marteniçka bilekliği" Özgür Özel'de görüldü

Geçtiğimiz aylarda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın takmasıyla gündeme gelen Marteniçka bilekliği ekranlarda yeniden görüldü. Halk TV yayınına katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Marteniçka bilekliği takması dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Marteniçka bilekliği" Özgür Özel'de görüldü
16px
24px
02.05.2023 22:56
ABONE OLgoogle

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Halk Tv’de yayınlanan Şule Aydın ile Kayda Geçsin programına konuk oldu. Programda Gazetecilerden Murat Ağırel ve Timur Soykan da yer aldı. Özgür Özel, canlı yayın sırasında konuşma yaparken elini kaldırınca dikkat çeken bir an yakalandı. Özel’in sol kolunda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere İYİ Parti Meral Akşener’in de taktığı Marteniçka bilekliği olduğu görüldü.

Marteniçka bilekliği ilk olarak Kılıçdaroğlu’nun Mart Twitter hesabından paylaştığı ''Birleşeceğiz ve kazanacağız. Ama kime karşı?'' başlıklı videoda görülmüştü. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener de Marteniçka bilekliğini takarak objektiflere poz vermişti. Aynı zamanda Ankara büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da söz konusu bilekliği takan isimler arasına katılmıştı.

MARTENİÇKA NEDİR

Marteniçka, mart ayının gelmesiyle gündem olan marteniçka bilekliği, Balkan ve Trakya coğrafyasında, 1 Mart'tan itibaren takılan bileklik ve süslemelere verilen isimdir. Marteniçka, Türkiye'ye gelen Balkan göçmenlerinin etkisiyle her sene kutlanan bir bahar geleneğidir.

Her sene şubat ayının sonunda leylekler göç etmek için yola çıkıyor. Leyleklerin bu göçü, baharın gelişinin bi göstergesi kabul ediliyor. Mart ayında kırmızı ve beyaz iplerle hazırlanmış bu bileklikler ve süsler iyilik, sağlık, bereket dilekleriyle bileklere bağlanıyor ve mart ayı boyunca bileklerde kalıyor.

Marteniçka bilekliği, mart ayında senenin ilk leyleği görüldüğü zaman bileklerden çıkarılıp meyve veren bir ağaca bağlanıyor. Mart ayında leylek görülürse marteniçka takılırken dilenen dileklerin gerçekleşeceğine inanılıyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde