Kar yağdı, TEM kapandı; sürücüler yollarda geceledi

Kar yağdı, TEM kapandı; sürücüler yollarda geceledi

İstanbul'un Avrupa Yakası'nın batısı ile kuzey batısında, İstanbul Havalimanı çevresinde başlayan kar fırtınası beyaz afete dönüştü. TEM Mahmutbey Edirne yönü ve E-5 başta olmak üzere birçok yerde trafik felç oldu.

Kar yağdı, TEM kapandı; sürücüler yollarda geceledi
16px
24px
25.01.2022 07:47
ABONE OLgoogle

İstanbul’un Arnavutköy ve Çatalca ilçelerinde başlayan kar fırtınası zaman zaman tipi ve dolu şeklinde görüldü.

Yağış 16.00 sıralarında Başakşehir, Esenyurt, Bağcılar, Esenler ve diğer ilçelerde de etkisini artırdı. Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul Havalimanı kesiminde, TEM Mahmutbey kesiminde trafik kısa sürede felç oldu.

Yoğunluk Basın Ekspres Yolu, E-5 ve bağlantı yollarını da sardı. Bölgede trafik kilitlendi. Çoğu vatandaş yürüyerek saatler sonra evine varabildi. Emniyet şeritleri de kısa sürede doldu. Ambulanslar, polis araçları saatlerce trafikte mahsur kaldı, uzun süre birkaç metre bile ilerleyemedi.

Bazı sürücüler lastiklere zincir takmaya çalıştı, bazıları da araçlarını yol kenarına çekip yürüyerek evlerine gitti.

Araçların çoğunluğunda kar lastiğinin bulunmadığı gözlendi. Beyaz afetin yarattığı sorunlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Kar fırtınasının etkisini aralıklarla sürdürmesi karla mücadele çalışmalarını da aksattı.

Yoğun kar yağışı TEM ve E-5 dışındaki ana cadde ve sokaklarda da etkili olurken, kar küreme araçlarının yolları açık tutmaya çalıştıkları gözlendi. Ancak yoğun kar yağışı açılan yolları da kısa sürede yeniden kapattı, binlerce vatandaş yürüyerek evlerine gitti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde