Kanal İstanbul köprülerinin maliyeti kaç milyar dolar?

Kanal İstanbul köprülerinin maliyeti kaç milyar dolar?

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, kamuoyuna açıklanmayan Kanal İstanbul Fizibilite Raporu'nu paylaştı.

Kanal İstanbul köprülerinin maliyeti kaç milyar dolar?
16px
24px
24.05.2021 08:59
ABONE OLgoogle

Raporda toplam yatırım tutarı 2 milyar 855 milyon dolar olan yedi köprü olduğu görülürken, modeli konusunda raporda net bilgi bulunmuyor.

Sözcü yazarı Toker, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Kanal İstanbul'a haziran ayında başlanacağını hatırlatırken, "Ama 'Hangi köprü?' 'İhale usulü ne?' 'Yatırım maliyeti nedir?' soruları yöneltilmiyor. Bu soruların cevabı kamuoyuna açıklanmayan Kanal İstanbul Fizibilite Raporu'nda mevcut" dedi.  Kanal İstanbul için 6 köprü yapılacak

Toker, yazısında sayıları, güzergahları ve yatırım maliyetlerini paylaştı:

Raporda, 2 tanesi, “İBB Karayolu Geçişleri ve Altyapı” başlığıyla yer almak üzere, Fizibilite Raporu'nda toplam yedi tane köprü bulunduğu görüldü.   Ekrem İmamoğlu açıkladı: Beton İstanbul'a yapılacak her köprünün maliyeti 11 Milyardan fazla

Raporun yerel seçimlerden, önce tamamlandığını belirten Toker, "Toplam yatırım tutarı 2 milyar 855 milyon ABD Doları olan yedi köprünün modeli konusunda raporda netlik yok. Ama geçişlerin bedava olmayacağını tahmin etmek zor değil. İzleyip göreceğiz" yorumunu yaptı. 

İşte Kanal! Bakan ilk kez paylaştı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde