Kaburgacı Yaşar Usta’ya 15 Milyonluk naylon fatura şoku

Kaburgacı Yaşar Usta’ya 15 Milyonluk naylon fatura şoku

Bir süre önce haklarındaki ‘yağma’ davası ile gündeme gelen Adana’nın ünlü restoranı Kaburgacı Yaşar’ın sahipleri bu kez ‘sahte fatura’ iddiası ile gündemde.

Kaburgacı Yaşar Usta’ya 15 Milyonluk naylon fatura şoku
16px
24px
08.07.2020 14:05
ABONE OLgoogle

Yağma davasının şikâyetçisi, mahkemeye sunduğu dilekçede “Kaburgacı Yaşar’ın sahiplerine yıllarca naylon fatura kestim” dedi. Konu ile ilgili savcılık soruşturma başlattı, Maliye ise denetçi ataması yaptı.

Sanat, magazin, siyaset ve spor dünyasından birçok ünlü ismin yemek yediği Kaburgacı Yaşar Usta’nın sahipleri hakkında mahkemeye çarpıcı bir dilekçe verildi. Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘yağma” davasına dilekçe sunan şikâyetçi Gürcan Cebeci çarpıcı bir iddiada bulundu.

KOMİSYON KARŞILIĞI NAYLON FATURA

Gürcan Cebeci, Kaburgacı Yaşar Usta’nın sahipleri Yaşar Aydın ve oğlu Uğur Aydın arasındaki ‘naylon fatura ticaretinin 4 yıl sürdüğünü kaydetti. Aralarındaki ilişkinin 30 Mayıs 2019’da yaşanan kavgaya kadar devam ettiğini anlatan Cebeci, dilekçesinde şunları kaydetti:

“Aramızdaki sahte fatura anlaşmasına göre, ben kendilerine onların istediği bedelde sahte fatura hazırladım. Onlar da bana bu sahte faturalar karşılığında belli bir komisyon öderlerdi. Sahte fatura anlaşmasına göre para transferi, Yaşar Aydın, Uğur Aydır tarafından benim hesabıma yapılır. Ben komisyonumu aldıktan sonra kalan meblağı yeniden ya Yaşar Aydın’a ya da Uğur Aydın’ın hesabına gönderirdim.”

HESAP HAREKETLERİNE BAKILSIN

Dava dilekçesinin ekinde, hesap hareketlerini ortaya koyan çok sayıda dekont da koyan Cebeci, dilekçesinin devamında “Banka hesaplarımızı incelesin gerçek ortaya çıkar. Hem benim hem Yaşar Aydın ve Uğur Aydın’ın banka hesapları incelendiğinde aramızdaki para transferi, benim, komisyonumu aldıktan sonra kalan meblağı tekrardan onlara gönderdiğim açık bir şekilde görülecektir” dedi.

SAVCILIK DÜĞMEYE BASTI

Gürcan Cebeci’nin sunduğu dilekçe sonrası, davaya bakan Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi, konu ile ilgili başvurunun Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verdi. Mahkemenin 16 Haziran’da verdiği karar sonrası savcılık harekete geçti. Edinilen bilgilere göre, soruşturmayı yürüten savcı, tarafları ifadeye çağırdı. Öte yandan, konu ile ilgili Maliye’nin de inceleme başlattığı, denetçi ataması yaptığı öğrenildi.

15 MİLYON TL’LİK ‘TİCARET’ 

Edinilen bilgilere göre, Yaşar Aydın ve oğlu Uğur Aydın’ın, Cebeci’nin yanı sıra başka bir çok firma ile ‘naylon fatura’ işi yaptığı, toplam tutarın ise 15 milyon TL seviyesinde olduğu kaydedildi. 

15 YIL HAPİSLE YARGILANIYORLAR

Devam eden “yağma” davasının sanıkları arasında ise Yaşar Aydın, oğlu Uğur Aydın’ın yanı sıra Mehmet Karaca, Mehmet Yaşar Yarmacı ile beden eğitimi öğretmeni Betül Kayhan yer alıyor. Sanıklar 15 yıla kadar hapis istemi ile yargılanıyor. Davanın bir sonraki duruşması 20 Ekim’de…

''ONDAN SADECE RESTORAN MALZEMELERİ ALDIM''

Öte yandan Kaburgacı Yaşar Usta'nın sahibi Yaşar Aydın, iddialar ve durum hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Söz konusu iddiaları kesinlikle reddettiğini belirten Aydın, iddia sahibi Cebeci'den sadece ıslak mendil ve poşet gibi restoran malzeme alışverişi yaptığını söyledi. Aydın, aralarındaki ticaretin yıllık 1,5 - 2 milyon lirayı bulduğunu ve son alışverişte ödediği 450 bin lirayı kaptırdığını ve dolandırıldığını öne sürdü. Aydın'ın diğer bir iddiası ise olay sonrası tanımadığı kişilerin kendisini tehdit ettiği ve para almaya çalıştığı yönündeydi.

Aydın ayrıca, konuyla ilgili savcılık tarafından ifadeye çağrılmadığını ancak maliyenin inceleme yaptığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Polemikhaber.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde