Kabine toplanıyor: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

Kabine toplanıyor: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

2023 için asgari ücret, memur maaşı ve emekli aylıklarına zam oranlarının belli olmasıyla gözler yeni yılın ilk Kabine Toplantısı'na çevrildi.

Kabine toplanıyor: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da
16px
24px
08.01.2023 13:18
ABONE OLgoogle

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi, sözleşmeliye kadro, ekonomik düzenlemeler, yurt içi ve yurt dışında yaşanan son siyasi gelişmeler, yarın gerçekleşmesi beklenen Kabine Toplantısı'nda gündeme gelecek. Alınan yeni kararlar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanması bekleniyor. Toplantı 2023 yılının ilk Kabine Toplantısı olacak. Geçtiğimiz haftalarda asgari ücret zammının belirlenmesi, emekli ve memurlara yapılacak zam oranlarının da netleşmesiyle birlikte artık Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) gözü yapılacak Kabine Toplantısına çevrildi.

İşte Kabine Toplantısı için masadaki başlıklar ve karar alınması beklenen konular...

EYT ŞARTLARI BELLİ OLDU; YAŞ SINIRI OLMAYACAK

Erdoğan, EYT ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yaş şartı olmayacağını duyurmuştu. EYT de prim ödeme şartı ve sigortalılık yıl süresi şartları bulunuyor.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR

Kabine Toplantısının ardından Başkan Erdoğan'ın EYT ile ilgili detayları açıklayarak düzenlemenin yürürlüğe gireceği tarihle ilgili bilgi vermesi bekleniyor.

MEMUR VE EMEKLİ İÇİN ÖNEMLİ SÜREÇ

15 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek 3600 ek gösterge konusunun da Kabine'de gündeme gelmesi bekleniyor. Yürürlüğe girmesiyle birlikte memurların ve memur emeklilerinin maaşlarında ve emeklilik tazminatlarında değişikliğe gidilecek.

SEÇİMİN YAPILACAĞI TARİHE İLİŞKİN GÜNDEM

Kabine Toplantısında gündeme gelmesi muhtemel bir diğer konu da seçim tarihi olarak öne çıkıyor.

18 Haziran 2023 Pazar günü yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin; nisan ya da mayıs ayına alınması gündemde.

Erdoğan da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada seçim tarihleriyle ilgili her konunun gündemlerinde olduğunu açıklamıştı.

EKONOMİDE ATILACAK ADIMLAR

Kabinenin ekonomi başlığı da yoğun. Enflasyonla mücadele, esnaf ve dar gelirlilere dair atılacak yeni adımlar, Meclis gündemindeki düzenlemeler kabinede ele alınacak.

ENERJİ ATILIMINDA SON DURUM

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Karadeniz'de 650 milyar metreküp doğalgaz keşfedildiği ortaya çıktı. 2023'te kullanıma sunulacak Karadeniz gazıyla ilgili yürütülen çalışmaları ve enerji merkezi başlığı başta olmak üzere milli enerji politikaları da masaya yatırılacak.

ORTA GELİRLİYE İKİNCİ EL KONUT KAMPANYASI

Bakanlar düzeyinde duyurulan orta gelirliler için ikinci el konut alımını da kolaylaştıracak çalışmalara ilişkin de kabinede Başkan Erdoğan'ın bilgilendirilmesi bekleniyor

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde