İstanbul Üniversitesi'nde ‘Kişiye özel kadro’ şüphesi

İstanbul Üniversitesi'nde ‘Kişiye özel kadro’ şüphesi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü, öğretim görevlisi ilanı yayımladı.

İstanbul Üniversitesi'nde ‘Kişiye özel kadro’ şüphesi
16px
24px
18.12.2019 11:54
ABONE OLgoogle

İlanda ‘Tıp fakültesi mezunu olmak’ ve ‘Sağlık Politikası Etiği üzerine doktora yapmış olmak’ şartı koşuldu. Bu şartları AKP’den vekil adayı olan Sağlık Bakanlığı Müşaviri Özdinç’in karşılıyor olması dikkat çekti

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü’nün öğretim üyesi ilanı, ‘kişiye özel kadro’ tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yer alan ‘Temel Tıp Birimleri’ bölümüne alınacak kişi için, ‘Tıp Fakültesi mezunu olmak’ ve ‘Sağlık Politikası Etiği üzerine doktora yapmış olmak’ şartı getirildi.

Bu şartları daha önce AKP’den milletvekili adayı olan Sağlık Bakanlığı Bakan Müşaviri Ahmet Özdinç’in karşılıyor olması dikkat çekti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Özdinç, “Adalet ilkesi açısından Türkiye'de sağlıkta dönüşüm programı'nın tıp etiği çerçevesinde değerlendirilmesi” doktorasını tamamladı.

‘ÖĞRENCİLERDE KÜRTAJ PATLAMASI VAR’ DEMİŞTİ


İktidarın 2013 yılında genç kadın ve erkek öğrencilerin aynı ev ya da yurtta kalmasını hedef alması üzerine Ahmet Özdinç, “üniversite öğrencilerinin kürtaj başvurularında patlama olduğunu” iddia etmişti.

Özdinç’in söz konusu tweeti üzerine, “İddiasını hangi araştırmayla temellendirdiğini” soran Doktor Alp Sirman’a, “Üniversite bölgelerindeki jinekologlarla görüşmenizi öneririm” yanıtını vermişti.

Sahada elde edilen bilgilerin neden raporlanmadığı sorusuna yanıt veremeyen Özdinç, Sirman’ın, “Kürtaj yaptıran üniversiteli kız öğrencilerin fişlenip fişlenmediği” sorusunu da cevapsız bırakmıştı.

AHMET ÖZDİNÇ KİMDİR?

Dr. Ahmet Özdinç, 1984 yılında Mısır İskenderiye’de doğdu. 2009’da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Öğrencilik yıllarından itibaren Hayat Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti gibi kurumlarda rol aldı.

İstanbul Üniversitesi’nde Tıp Etiği ve Tıp Tarihi doktora çalışmasını, “Adalet İlkesi Açısında Türkiye’de Sağlıkta Dönüşüm Programı” teziyle tamamladı. Özdinç, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulunuyor. Aynı Platformda Bilal Erdoğan da yönetim kurulu üyesi. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde AKP’den İstanbul 1. bölgeden milletvekili adayı olan Özdinç, 2013’ten beri Sağlık Bakanlığı Bakan Müşaviri görevini sürdürüyor.

ÇOCUK BAKIMINA İLAHİYAT MEZUNU!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin verdiği ve Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü’ne ilahiyat mezunu bir kişi arandığı ifade edildi. Üniversite Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı için Doktora Öğretim Üyesi ilanı verdi. İlanda aranan şartlar şu şekilde ifade edildi: “İlahiyat Lisans mezunu olmak Din Eğitimi program ve ders kitapları alanında çalışma yapmış olmak.”

Uğur Şahin/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde