İstanbul Ticaret Odası'nda başkanlığa bir aday daha çıktı

İstanbul Ticaret Odası'nda başkanlığa bir aday daha çıktı

640 bini aşkın üyesi bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) 9 Kasım’da seçime gidiyor. Yeniden adaylığını açıklayan İTO Başkanı Avdagiç’in karşısında yönetime talip olanlar da adaylıklarını açıklamaya başladı.

İstanbul Ticaret Odası'nda başkanlığa bir aday daha çıktı
16px
24px
20.10.2022 07:16
ABONE OLgoogle

Murat Kalsın'ın ardından İTO Meclis Üyesi Ferhan Ademhan, seçimlerde aday olduğunu açıkladı.

İTO'nun 4 yılda bir yapılan seçimleri 9 Kasım 2022 tarihinde İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde (İDTM) gerçekleştirecek.

Yeniden adaylığını açıklayan İTO Başkanı Şekib Avdagiç'in karşısında yönetime talip olanlar da adaylıklarını açıklamaya başladı.

Yönetime aday olduğunu açıklayan İTO Meclis Üyesi Ferhan Ademhan, “Koltuk sevdamız yok. İlla ben başkan olacağım diye bir şartım da yok. ‘Ben yok, biz varız'. Biz bu bozuk düzeni değiştirmek istiyoruz” dedi.

“Kararını açıklayıp, ‘adayım' deyip meclise girmeyen çok başkanı aday var. Geçmiş dönemde çok gördük” diyen Ademhan, şöyle devam etti:

“Önce üyelerimiz meclisi ve meclis üyelerini seçecek. Biz de adayız, çalışıyoruz.  Şimdi meclis seçimi 9 Kasım'da. Meclis seçimi biter, yönetim kurulu ve başkanı, meclis başkanı ve divan seçiminin tarihi belirlenir. Seçilirsek ve meclise girersek istişare edip kararımızı veririz. Başkan olabilmeniz için önce meclis üyesi olmalısınız.”

‘KÜSEN TÜCCARI, ODA İLE BARIŞTIRACAĞIZ’

İki dönemdir mecliste olduğunu belirten Ademhan, “Önceliklerimiz İstanbul Ticaret Odası'na küsen İstanbul tüccarını odamızla barıştırmak, İstanbul ticaretini dünya ticareti yapmak, İstanbul Ticaret Odası'nın üyelerinden alınan aidatlarının çarçur edilmesine müsaade etmemek, israf etmemek, tüccar ve ticarete harcamak olacaktır” diye konuştu.

“ODA HAKETTİĞİ ŞEKİLDE YÖNETİLMİYOR”

Ademhan mevcut yönetimi de şöyle eleştirdi:

“İstanbul Ticaret Odası hak ettiği şekilde yönetilmiyor. Yönetim Kurulu Başkanı'nın maalesef liderlik vasfı yok. İstanbul Ticaret Odası dünyanın en büyük ikinci odası iken, TOBB'da en çok delegeye sahipken maalesef yönetim kurulu başkanımız TOBB yönetiminde yok. Yani İstanbul Ticaret Odası'nın TOBB'da hakim olması gerekirken, sadece meclis başkanımız var. O da kendi ilişkileri ile. Odamız en çok delegeye sahip olacak, en çok aidat vereceğim, Türkiye'nin en büyük odası olacağım ama temsilde ve kararda olmayacağım. Bu hiç adil değil.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde