İspanyol moda devi Zara da mağaza kapatıyor

İspanyol moda devi Zara da mağaza kapatıyor

AVM’de kiraların yüksek olması Zara’yı etkilemiş olacak ki...

İspanyol moda devi Zara da mağaza kapatıyor
16px
24px
20.04.2018 13:08
ABONE OLgoogle

Geçmiş sayılarımızda mağazaların yer değiştirmesi ve outletl’erinin kapanmasına ilişkin kulislerler yazmıştık. Bunlardan biri İspanyol giyim markası Mango’nun outlet’lerini kar edemedikleri için kapatmış olmasıydı. Yoluna sezon mağazalarıyla devam edecek olan markanın İstanbul’da toplam üç outlet mağazası kaldığını yazmıştık.

Şimdi ise yine bir İspanyol hazır giyim devi Zara’dan bahsedeceğiz. 1988’den bu yana Türkiye’de Inditex Grup bünyesinde faaliyet gösteren Zara’nın 93 ülkede 2 binden fazla mağazası var.

Basında sürekli “Zara Türkiye’den çekiliyor” haberleri döndü dolaştı. Hatta Zara yetkilileri geçtiğimiz Ocak ayında bir basın açıklaması yaparak, bu tür haberlerin asılsız olduğunu ve aksine yeni mağazaların açıldığını söyledi.

Biz gelelim kulisimize. AVM’lerde birçok mağazası bulunan markanın Metrocity AVM’deki mağazaları kapandı. Kulisimiz bununla da sınırlı değil, AVM’de kiraların yüksek olması Zara’yı etkilemiş olacak ki, Zorlu Center içerisinde farklı mağazalarını da tek bir çatı altında toplayacakmış.

Zara’nın Metrocity’deki eski mağazasının yerine Fashion&More ve Glam Foot tabelaları asılmış. Şu an tadilat aşamasında olan Zorlu Center mağazasının ise açılacağı tarih için net bir bilgi alamadık...

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde