İş yerlerinde "Ofise dönün" baskısı istifa getiriyor

İş yerlerinde "Ofise dönün" baskısı istifa getiriyor

JPMorgan ve BlackRock gibi finans devleri ofise dönüş konusunda çalışanlarına oldukça sert bir uyarılarda bulunmaya başladı. Ofise dönmek istemeyen çalışanlar ise istifa dilekçesi ile başbaşa.

İş yerlerinde "Ofise dönün" baskısı istifa getiriyor
16px
24px
30.05.2023 21:52
ABONE OLgoogle

Kovid-19 pandemisinin başlamasından bu yana üç yıl geçti. Bankalarsa çalışma yöntemlerinin geleceği konusunda ikiye bölünmüş durumda. Citi’nin haftada üç gün ofiste çalışma politikasıyla Wall Street’teki birçok rakibinden ayrılıyor. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte finans devlerinin büyük bir kısmı çalışan ordusunu ofislerinde istiyor.

 JPMorgan yönetimi genel müdürlerin nisan ayından itibaren haftanın beş günü ofise gelmesini istedi. Üst düzey personel hibrit çalışma politikasından ayrı tutuldu ve kariyer basamaklarının daha aşağısındaki roller de bankanın tonunu belirledi.

JPMorgan evden çalışma düzenlemelerinden kurtulma talepleri konusunda yalnız değil. Goldman Sachs ve Bank of America da çalışanlarından haftanın en az dört günü ofise katılım bekliyor. Dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock ise 20 bin çalışanının tamamından mayıs ayı itibariyle haftanın dört günü ofise gelmelerini istedi. Finans devi Kasım 2021’den bu yana yürürlükte olan daha hafif çalışma politikalarının “evrildiğini” söyledi.

"MÜŞTERİLERE HİZMET ETMENİN EN İYİ YOLU FİZİKSEL OLARAK BURADA OLMAKTIR"

Goldman Sachs'ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Yatırım Bankacılığı Eş Başkanı Anthony Gutman, "Çalışanlarımız için en iyi deneyim, iş arkadaşlarıyla ekipler halinde aynı binada çalışmaktır ve bu da ofiste olmak anlamına gelir. Öğrenmenin, büyümenin ve müşterilerinize hizmet etmenin en iyi yolu fiziksel olarak burada olmaktır” ifadelerine yer veriyor.

Londra İşletme Okulu tarafından desteklenen kâr amacı gütmeyen Bankacılıkta ve Finansta Kadın (WIBF) örgütü kasım ayında yaptığı bir analizde çalışanların ofise dönüş zorunluklarını görmezden geldiğini gösterdi.

Ancak bankalarsa takiplerini sıkılaştırıyor. JPMorgan’dan yapılan bir uyarıda çalışma politikasına uymayan personele karşı “düzeltici faaliyetler” yapılacağı belirtildi. Banka kaynakları kurallara uymamanın işten çıkarmalara yol açabileceğini ancak yöneticilerden gelen sert sözlere maruz kalmanın daha yüksek ihtimal olduğu belirtildi. Benzeri şekilde BNY Mellon da nisan ayında yaptığı bir açıklamada üç gün ofiste çalışma politikalarına uymayanlar için “düzeltici faaliyetler” uygulanabileceğini açıkladı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde