İmamoğlu'na Erzurum mitinginde taşlı saldırı

İmamoğlu'na Erzurum mitinginde taşlı saldırı

Erzurum'da, İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'na yönelik taşlı saldırı düzenlendi. Bir süre otobüs üstünde konuşan İmamoğlu daha sonra otobüsün içinden vatandaşlara seslendi.

İmamoğlu'na Erzurum mitinginde taşlı saldırı
16px
24px
07.05.2023 19:11
ABONE OLgoogle

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, miting sırasında bir grubun taşlı saldırısına uğradı. İmamoğlu konuşmasında kitleye sakin olmaları çağrısında bulundu.

İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada "Bir avuç insan, ne yazık ki kalpleri buzla kaplatmış olabilir. Siz onlara asla aldırış etmeyin. Onlar bu yaptıklarına pişman olacaklar. Onlar bir süre son pişman olacaklar. Bize sevgi, barış, huzur, bolluk, bereket sözleri düşüyor. Siz bunları konuşun” dedi.

"VALİ VE BELEDİYE HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"

İmamoğlu daha sonra, “Olayları seyreden polisler biz de sizleri seyrediyoruz. Bu şehrin valisi, emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz. Ekonomik kriz, yoksullukta Erzurum 62. sırada. Bu şehrin sorunu fakirlik, yoksulluk ama aldatılmış gençler, yöneticiler olabilir. Polisler burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz. Erzurum Valisi, Belediye Başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz" diye konuştu.

Korumaları tarafından otobüs üzerinden indirilen İmamoğlu, otobüs içerisinden konuşmaya devam etti daha sonra otobüs alandan ayrıldı. İmamoğlu harekete geçen otobüste polisi olaya müdahale etmeye çağırdı ve ortalık sakinleşene kadar kent gezisine devam edeceğini söyledi.

Bununla birlikte saldırı sonrası bazı vatandaşlar da yaralandı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN ERZURUM PAYLAŞIMI

İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğramasının ardından Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından video yayımladı, tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Ekrem evladıma geçmiş olsun. Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır. Bunu da ödemeye hepimiz hazırız” dedi.

Kılıçdaroğlu, yayınladığı videoda şöyle konuştu:

“Mafyalardan, militanlardan, SADAT’çılardan, Sinan Ateş’i öldüren torbacılardan, beşli çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. Bugün Ekrem başkanımıza saldıran bunlardır. Amaçları insanları korkutmaktır. Sandıktan uzak tutmaktır. Tüm Türkiye itidalini koruyacak. Türkiye makul çoğunluk ülkesi. Çoğunluk bu kötülüğü bitirecek. Sevgili vatandaşlarım 14 Mayıs’a odaklanın. Başka her şey teferruattır. Sakın kızmayın, sakın küsmeyin. İnsanınızı sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de tam da budur. Ekrem evladıma geçmiş olsun diyorum. Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır. Bunu da ödemeye hepimiz hazırız.”

Türk Ceza Hukuku Reformu’nun önde gelen isimlerinden olan Prof. Dr. Adem Sözüer, Kılıçdaroğlu’nun videosunu alıntılayarak bir paylaşımda bulundu.

Sözüer, yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Canlı yayında,kasten yaralama,öldürmeye teşebbüs  ve mala zarar verme gibi pek çok suç işlendi.Saldırı planlı. Aşikar.Ama Devlet güvenlik güçleri İmamoğlu ve mitinge katılanlar taş yağmuruna tutulmadan öncede/sonrada"etkisiz"kaldı. Zamanında/etkin müdahale gerekirdi. Ekrem İmamoğlu saldırı altında olmasına rağmen orada kalıp çatışmayı önleyici tavır göstermesi önemlidir. Sorun Erzurum’da değil şehri ve devleti yönetenlerdedir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisi doğru”

"BİZE DENERSENİZ BİZ MEYDAN BOŞALTMAYIZ"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da İmamoğlu'na Erzurum'da yapılan taşlı saldırıya tepki gösteren isimler arasına katıldı. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Özdağ, "Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Fikirlerinizi sert bir şekilde savunabilirsiniz. Ancak asla fiziksel şiddet kullanamazsınız. Devletin görevi o mitingin sonuna kadar devamını sağlanmaktı. HÜDA-PAR’lılar aynı şeyi bize denerseniz biz meydan boşaltmayız" dedi.

TARKAN'DAN İMAMOĞLU PAYLAŞIMI

Sanatçı Tarkan Tevetoğlu, bugün Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğrayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti. Tarkan’ın bu akşam Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Geçmiş olsun Sayın Ekrem İmamoğlu. Geçmiş olsun Erzurumlu vatandaşlar. Yaralananlara acil şifalar dilerim. Ne kadar üzücü ki kardeş kardeşe düşman edildi memleketimizde. Aynı bayrak altında birbiriyle savaş içinde. Çok yazık… Şimdi bu ayıbı düzeltme, buna neden olanlara ‘dur’ deme zamanı. Tekrar ‘birlik’ olma zamanı. Sağduyu, saygı ve sevgiyle.”

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde