İlker Aycı, Air İndia'ya CEO olarak neden atanmadı? İşte gerçek nedeni

İlker Aycı, Air İndia'ya CEO olarak neden atanmadı? İşte gerçek nedeni

2015’ten bu yana sürdürdüğü Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı görevinden ocak ayında ayrılan M. İlker Aycı’nın yeni adresinin Hindistan Hava Yolları (Air India) olacağı açıklanmıştı ancak anlaşma iptal oldu.

İlker Aycı, Air İndia'ya CEO olarak neden atanmadı? İşte gerçek nedeni
16px
24px
02.03.2022 10:03
ABONE OLgoogle

Aycı, 1 Nisan’da başlayacağı ilan edilen Tata Group bünyesindeki Air India CEO’luk görevini, Hindistan kamuoyunda bazı çevrelerce farklı bir zemine çekilme çabası nedeniyle kabul etmediğini açıkladı.

Aycı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Şubat ayında açıklanan ve 1 Nisan itibariyle başlayacağım ilan edilen Tata Group bünyesindeki Air India CEO’luk görevinin Hindistan kamuoyunda bazı çevreler tarafından farklı bir zemine çekilme çabasını yakından izliyorum. İlker Aycı'nın THY'ye bıraktığı miras: Ağır borç, tartışmalı ihaleler, bitirilen liyakat

Kariyerim boyunca kurum menfaatini ve daha önemlisi kişisel hayatımla ailemin huzur ve güvenliğini ön planda tutmayı tercih eden bir yönetici olarak, bu tartışmalar sürecinde göreve başlamanın doğru ve onurlu bir seçim olmayacağına karar verdim.”

Aycı, ayrıca global bir şirket olarak saygı duyduğu Tata Group’un olumsuz etkilenmemesi adına bu görevi uzun ve detaylı değerlendirmeler sonucunda reddetme kararı aldığını dile getirdi.

KAZAKİSTAN OLAYI BARDAĞI TAŞIRDI

Kazakistan'da yaşanan sokak olaylarının ardından, Türk Hava Yolları (THY) personeliyle birlikte başkent Nur Sultan'da mahsur kalan Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın, ülkeden öncelikli olarak tahliye olması bardağı taşıran son damla olmuştu.

THY Başkanı İlker Aycı, 30 personeli Kazakistan'da bırakıp eşiyle dönmüştü. Üstelik kendisi ve eşinin Kazakistan’a giderken, bağlı olduğu kamu makamlarına bilgi vermeden, gizlice ve şahsi gezi için gittiği olaylar patladıktan sonra ortaya çıkmıştı.

Aycı, eşiyle birlikte ve THY personelini geride tehlike içinde bırakarak, THY'ye ait bir kargo uçağıyla gizlice ülkeyi terk ettiğinin öğrenilmesinin ardından yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.

THY’den ayrıldıktan sonra Aycı, 1932'de Tata Airlines adıyla kurulan ve ülkenin bayrak taşıyıcısı olan Hindistan Havayolları'nın (Air India) başına geçmişti.

Kısa süre önce Aycı'nın hakkında çıkan iddiaların Hindistan'da tartışmalara neden olması nedeniyle görevi kabul etmediği ileri sürülmüştü.

ALİ ÇAĞATAY'DAN ŞOK İDDİA

Deneyimli gazeteci Ali Çağatay, İlker Aycı ile ilgili şok bir iddia ortaya attı.

Çağatay sosyal medyadan şunları yazdı; İlker Aycı, neden Air İndia CEO’su olarak atanamadı? 1 Nisan’da başlaması gereken Aycı, ailevi sebepleri göstererek görevden çekildi. Meğer, Hindistan gizli servisi Aycı’nın El Kaideci terörist Yasin El Kadı ile bağlantıları sebebiyle atamaya “şerh” düşmüş. Gerçek sebep bu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde