İcrada rüşvet ağı ortaya çıktı: Para karşılığında dosyalar hızlandırıyor

İcrada rüşvet ağı ortaya çıktı: Para karşılığında dosyalar hızlandırıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından rüşvet karşılığında dosyaların hızlandırılmasını sağladıkları iddia edilen aralarında yargıtay, polis, icra memurlarının da bulunduğu 34 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

İcrada rüşvet ağı ortaya çıktı: Para karşılığında dosyalar hızlandırıyor
16px
24px
13.05.2022 08:30
ABONE OLgoogle

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aralarında yargıtay personeli, polis memurları, icra görevlilerin de buluduğu 34 kişiye yönelik rüşvet operasyonu gerçekleştirilmişti. İddiaya göre çoğunluğu yargıtay personeli olan şüpheliler rüşvet karşılığında dosya takibi yapıyor.

TV100'den Hilal Yıldırım'ın haberine göre Yargıtay’da dosyası bulunan kişilerin dosya incelemelerini öne çekilmesini sağlıyor, hatta malulen emekli olmak isteyenler için sahte sağlık raporları aldırıyorlar.

Savcılık soruşturmaya ilişkin iddianamesini tamamladı

Ankara 37’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılama başlanan davada, yargılananlar arasında adı sık sık rüşvete karışan eski savcı Mehmet İ.' de bulunuyor.

İddianamedeki detaylardan ve tapelere göre sanıkların yanlızca Ankara değil İzmir, Batman ve İç Anadolu'nun bir çok adliyesinde daha para karşılığı dosya takibi yaptıkları hatta yine rüşvet karşılığında hazine arazilerini kiraya verilmesini sağladıkları tespit edildi.

İşte o konuşmalardan bazıları:

"İstediğin adama göndereyim"

Mevlüt T. “Ya 30 bin lira için de bu hızlandırılması için demiştik toplam 180 bin liraydı. yaklaşık 15-20 milyona yakın bir şeyi vardı davaydı. allaha şükür bizim öyle bir sıkıntımız yok. izmir bölgede de var, izmir adliye'de de var istediğin adama gönderiyim. iç anadolu’nun hepsinde var”.

"Hızlandıralım hemen"

Necmeddin M.  “dosyanın bu şeyini bir resmini bize bir okusun arkadaş. yapabilirim derse hızlandıralım hemen”.

"Gereken neyse yaparız"

Mevlüt T. “bir ekran görüntüsünü atabilirsen onlardan bizim arkadaşımız yabancı değil savcılık büro da o bekliyor sana neyse gerekeni yaparız”.

"Önünü keseriz"

Mevlüt T. “yok keseriz önünü, şimdi onun eline geldi ya. o derki şurda şurda şu eksiklik var bunun yeniden incelenmesi der genel kurula gönderin bunu der."

"Daire 'incelensin' desin yeter"

Serkan K. “hayır sehven yanlış olmuştur daire bunu bir daha incelesin desin yeter ya”.

"Temyizden tertemiz geliyor"

Sefa A. “evet senin adına lehine olacak de artı bir daha da karşı taraf dava açmayacak temyizden tertemiz geliyor"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde