İTO Başkan adayı Murat Kalsın'dan güç gösterisi

İTO Başkan adayı Murat Kalsın'dan güç gösterisi

İstanbul Ticaret Odası başkan adayı Murat Kalsın birlikte seçim çalışmalarını yürüttüğü 2000 kişiyle yemek organizasyonunda bir araya geliyor.

İTO Başkan adayı Murat Kalsın'dan güç gösterisi
16px
24px
24.10.2022 17:40
ABONE OLgoogle

13 Ekim tarihinde yapılan İTO meclis toplantısındaki konuşmasında, Kasım ayında yapılacak olan İstanbul Ticaret Odası seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıklayan Murat Kalsın seçim çalışmalarını Temmuz 2022’de İstanbul Kongre Merkezi’nde kurduğu seçim ofisi ile başlatmıştı.

Hem iş dünyası, hem sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yapılan istişarelerin ardından İstanbul Ticaret Odası’nın her komitesine ve her üyesine en iyi hizmeti verecek bir yönetim için aday olduklarını ifade eden Murat Kalsın; liyakatli ve sektörlerinde deneyimli ekiplerin yürüteceği projelerle ülke ekonomisine güç katacak bir İTO yönetimi kurmak için yola çıktıklarını belirtmişti.

2 Kasım’da 2000 kişilik yemek organizasyonu yapıyor

700 bine yakın üyesi olan İstanbul Ticaret Odası’ndaki 81 meslek komitesi için 39 ilçede kurduğu 47 seçim koordinasyon noktası ile kapsamlı bir seçim çalışması yapan Murat Kalsın, saha da seçim çalışmalarını yürüttüğü iş dünyası temsilcilerine “2023 Turkiye’sinde güçlü bir İstanbul Ticaret Odası yönetimi kurmak için çıktığımız bu yolda, bizlere güç veren siz değerli yol arkadaşlarımızla bir araya geleceğimiz akşam yemeği davetimizde sizi de aramızda görmekten memnuniyet duyarım.” şeklinde bir davet yazısı gönderdi.

2 Kasım’da saat 19:00’da Pullman İstanbul Hotel and Convention Center’de iş dünyası ile bir araya gelecek olan Kalsın; İTO Başkan adaylığı ile sürece dair yaptığı açıklamada; “İstanbul’un ticaretine ve Türkiye’nin geleceğine hizmet etmek için İTO seçimlerinde Başkanlığa aday oldum.” Kalsın, dünyanın üçüncü büyük odası olan İstanbul Ticaret Odası’nın küresel ekonomi dinamiklerinin yeniden yapılandığı bu dönemde Türkiye’nin küresel bir ticaret merkezi olarak konumlanmasındaki önemine dikkat çekti. “Geleceğe en iyi şekilde hazırlanmamız, İstanbul Ticaret Odası üyeleri olarak gücümüzü ortaya koymamız ve bu gücü 2023 Türkiye’sine taşımamız gerekiyor.” dedi.  

Kendisi de 29 No’lu Mimarlık-Mühendislik komitesinden meclis üyesi adayı

GMK Group ve İstanbul Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Murat Kalsın, mimarlık, inşaat, gayrimenkul, enerji, akaryakıt ve teknoloji sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık bölümü mezunu olan Murat Kalsın her fırsatta İstanbul Ticaret Odası’nda mimar bir başkan olması 2023 Türkiye’si ve mimar meslektaşları için çok önemli fırsat olduğunu dile getiriyor.

Özellikle İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı Mimarlık, mühendislik, yapı denetim ve geri dönüşüm alanlarında faaliyet gösteren firmaların 29 numaralı mimarlık ve mühendislik meslek komitesinde oy kullanacak olduğunu hatırlatan kalsın, tüm İTO üyelerinin 9 Kasım’da Dünya Ticaret Merkezi’ne gelip oy kullanmalarını ve üyesi olduğu İstanbul Ticaret Odası’nda ortaya bir irade koymalarını özellikle vurguluyor.

Murat Kalsın Kimdir?

GMK Group Yönetim Kurulu Başkanı olan Murat Kalsın, 1988 -2000 yılları arasında ABD, Avrupa ve Türkiye’de başta tekstil, enerji ve gayrimenkul olmak üzere çeşitli sektörlerde yatırımlar yaptı. 2001 itibariyle Türkiye’de gayrimenkul yatırımlarına odaklanan Kalsın, tekstil ve teknoloji alanında ihracat faaliyetlerini de sürdürdü. 2018 yılında tüm faaliyetlerini GMK Group çatısında topladı. 

İş hayatının yanısıra sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alan Kalsın, 2013- Mart 2018 döneminde İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi Başkanlığı’nı da yürüttü. Bu dönemde aynı zamanda İstanbul Teknopark yönetim kurulu ve icra kurulu üyeliği, Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanlığı, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcılığı, DEİK Türkiye-Katar İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, GYODER Yönetim Kurulu Üyeliği ve Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanlığı yaptı. 

1966 yılında Muş’ta doğan Murat Kalsın, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Eğitimini Georgetown Üniversitesi İşletme yüksek lisans programında sürdürdü. Evli ve 3 çocuk babası olan Kalsın İngilizce ve almanca bilmektedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde