İOS 16 ne zaman çıkacak? İOS 16 özellikleri nelerdir?

İOS 16 ne zaman çıkacak? İOS 16 özellikleri nelerdir?

Apple'ın mobil işletim sistemi İOS 16 çıkacağı tarih için geri sayım başladı. Yeni sürümle birlikte ekranı açmadan birden fazla eylemi gerçekleştirme özelliği gelecek. Ayrıca kilit ekranı tamamen özelleştirilebilecek.

İOS 16 ne zaman çıkacak? İOS 16 özellikleri nelerdir?
16px
24px
23.08.2022 17:39
ABONE OLgoogle

Apple kullanan kullanıcılar İOS 16’nın ne zaman ve hangi ayda çıkacağını araştırıyor. Peki İOS 16 ne zaman çıkacak, hangi ayda? İOS 16 Ö özellikleri nelerdir?

İOS 16 ne zaman çıkacak, hangi tarihte ve İOS 16 özellikleri merak ediliyor. iPhone kullanıcıları özellikle yeni sürümü beklerken Eylül ayında iPhone 14 serisinin tanıtılmasının ardından İOS 16 sürümünün güncellenmeye hazır olacağı düşünülüyor. Peki İOS 16 ne zaman çıkacak, hangi ayda? İOS 16 Ö özellikleri nelerdir?

İOS 16 ÖZELLİKLERİ

Apple'ın, Dünya Geliştiricileri Konferansı'nda tanıttığı iOS 16 ile iPhone'larda kilit ekranı daha kullanışlı hale getirildi. Yeni sürümle birlikte ekranı açmadan birden fazla eylemi gerçekleştirme özelliği gelecek. Ayrıca kilit ekranı tamamen özelleştirilebilecek.

Yeni sürümle gelen diğer bir yenilikte mesajlar uygulamasıyla ilgili. iMessage'ta kullanılan emoji ve gif uygulaması benzeri öğelerin yanına daha fazla sosyal ağ işlevselliği eklendi. Ayrıca iMessage kullanıcıları için gönderilen mesajı düzenleme ve geri alma özellikleri de geliyor.

iOS 16 ile gizlilik için de bazı duyurular geldi. Yeni sürümde "Safety Check" isimli bir alt yapı geldi.

Yeni sürümde genişletilmiş uyku izleme işlevleri ve ilaç takibi özelliği de gelecek.

Yeni Güncelleme ile, birden fazla aile üyesinin fotoğraf eklemesine ve paylaşmasına izin veren iCloud Fotoğraf Kitaplığı da eklendi.

Haritalar için de bazı yenilikler, duyuran Apple, artık kişilere 15 noktaya kadar rota planlama şansı verecek. Burada Siri üzerinden rotada güncelleme yapılabilecek.

Fotoğraftaki metinleri ayrıştırabilen canlı metin özelliği, iOS 16 ile artık videolarda da çalışabilecek.

iOS 16 NE ZAMAN ÇIKACAK?

iOS 16 için net bir çıkış tarihi belirtilmese de yeni sürümün 2022 yılının sonbahar aylarında telefonlara ve cihazlara gelmesi bekleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde