İHKİB’den Rusya ile 1 yıllık kabusu sona erdiren Cavit Çağlar’a teşekkür plaketi: Elif gibi dik durdu

İHKİB’den Rusya ile 1 yıllık kabusu sona erdiren Cavit Çağlar’a teşekkür plaketi: Elif gibi dik durdu

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin çözümüne büyük katkı sunan Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’a İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi teşekkür plaketi verdi.

İHKİB’den Rusya ile 1 yıllık kabusu sona erdiren Cavit Çağlar’a teşekkür plaketi: Elif gibi dik durdu
16px
24px
23.12.2017 13:12
ABONE OLgoogle

Tekstil ve hazırgiyim sektörünün önde gelen isimlerinin katıldığı gecede konuşan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Rusya’nın önemli ihracat pazarları arasında yer aldığını belirterek, Cavit Çağlar’ın üstlendiği arabuluculuğun kendileri açısından son derece krtik olduğunu söyledi.

Hikmet Tanrıverdi, Cavit Çağlar’ın hem ticarette hem de siyasetteki dik duruşuyla kendilerine örnek olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

CAVİT ÇAĞLAR “ELİF” GİBİ DİK DURDU

“Cavit Bey adam gibi adamdır. Elif gibi dik durdu. İnandığı davada hiç yalpalamadan devam etti. Gelinen noktada Rusya ile yaşanan krizin çözümünde üstlendiği arabuluculukla hazır giyim sektörüne büyük katkı sundu. Bir bakıma kabus gibi 1 yıla son verdi. Bugün sektörümüzün İstanbul’daki önemli merkezleri olan Laleli, Merter ve Osmanbey’de bile Cavit Çağlar’ı tanımayan binlerce insan kendisini hayır duasıyla anıyorlar.”

Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar ise yaptığı konuşmada arabulucuk sürecinde yaşanan yoğun trafiğin ardından Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin eskisinden daha iyi bir noktaya geldiğini vurguladı.

Çağlar, ‘'Esas bu barışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin sağladı. Onlar bu kararlılığı göstermese biz bir şey yapamazdık'' diye konuştu. Çağlar, Erdoğan'ın şu andaki dik ve milli duruşuna hayran olduğunun da altını çizdi.

Konuşmaların ardından İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ile hazırgiyim birlik başkanları  Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’a teşekkür plaketi verdi.

Plaketi Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkanı Şenol Şankaya, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar ve Akdeniz Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hayri Uğur birlikte verdi..

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde