İGA yüksek park parası vermemek için Atatürk Havalimanı'na muhtaç kalındı

İGA yüksek park parası vermemek için Atatürk Havalimanı'na muhtaç kalındı

Korona virüs salgını nedeniyle uçuşların durması sonrası Atatürk Havalimanı’nda büyük yoğunluk yaşanmaya başlandı. Salgın nedeniyle uçuşların durması sonrası birçok uçak Atatürk Havalimanı’na park edildi.

İGA yüksek park parası vermemek için Atatürk Havalimanı'na muhtaç kalındı
16px
24px
02.04.2020 14:36
ABONE OLgoogle

İstanbul Havalimanı’nın açılması sonrası kapanan Atatürk Havalimanı, korona virüs salgını nedeniyle uçuşların durması ile birlikte büyük bir yoğunluk yaşıyor. Havalimanının apronunda çok sayıda uçağın park ettiği görüldü.

İstanbul Havalimanı’nın açılması sonrası ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı, sadece kargo, askeri ve özel uçuşlar için kullanılıyordu.

Korona virüs salgını sonrası yurt dışı uçuşların durması ve yurt için seyahatlerde ise büyük kısıtlamaların gelmesi ile birlikte hava trafiği durma noktasına geldi. Böylece bir çok uçak boşa çıktı. Salgın sonrası dünya çapında birçok havayolu şirketi iflas noktasına geldi.

Toplam 361 uçağı bulunan THY, 180'e yakın uçağını ana üssü İstanbul Havalimanı'nda bekletiyor. Ayrıca uçaklarının bir kısmını hem park hem de bakım amaçlı olarak Atatürk Havalimanı'na kaydırdı.

Onur Air 27 uçağını Atatürk Havalimanı'nda, Pegasus Havayolları ise 82 uçağını ana üssü olan Sabiha Gökçen'de tutuyor. Sunexpress de 51 uçağını charter uçuşu yapan diğer havayolu şirketleri ile birlikte Antalya ve İzmir'de yere indirdi.

THY, PARK PARASI ÖDEMEMEK İÇİN UÇAKLARINI ATATÜRK HAVALİMANI’NA ÇEKMİŞTİ

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi ve havacılık uzmanı Ali Kıdık, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşımda Türk Hava Yolları’nın salgın nedeniyle uçuşların durma noktasına gelmesi sonrası boşa çıkan uçakları Atatürk Havalimanı’na park ettiğini söylemişti. Kıdık, THY’nin İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA’ya park parası ödememek için böyle bir uygulamaya gittiğini vurgulamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde