İBB'den iptal edilen 6 metro ihalesiyle ilgili açıklama

İBB'den iptal edilen 6 metro ihalesiyle ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden, basında yer alan metro projelerinin iptal edildiği haberleriyle ilgili yapılan açıklamada, 2017 yılı içerisinde yapılan ve 6 hattan oluşan metro projelerinin değil ihalelerinin iptal edildiği belirtildi.

İBB'den iptal edilen 6 metro ihalesiyle ilgili açıklama
16px
24px
03.01.2018 10:33
ABONE OLgoogle

İstanbul’un metro ihalelerinin iptal edildiği haberleri sonrası İBB Basın Danışmanlığı'ndan gece yarısı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Metro projeleri değil, ihaleleri iptal edildi. Projelerin detayları önümüzdeki günlerde paylaşılacak” denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılı içerisinde yapılan ve 6 hattan oluşan metro projeleri değil, ihaleleri iptal edilmiştir. Metro hatlarının uzatılıp yeniden projelendirilerek, daha ekonomik ve daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi için söz konusu ihaleler iptal edilmiştir.  Bütün metro ihaleleri iptal edildi! İşte iptal edilen o güzergâhlar

PROJELERİ PAYLAŞACAĞIZ

Böylece toplam uzunluğu 76,9 km olan 6 proje iptal edilmediği gibi, İstanbul'un ulaşımına köklü çözüm için metro yatırımları bin kilometre hedefine uygun olarak genişletilmiş olacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, her yere metro, her yerde metro hedefimiz doğrultusunda, söz konusu metro projelerimizi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağımızı saygıyla duyururuz.

İŞTE İPTAL EDİLEN HATLAR

Kaynarca – Pendik – Tuzla Metro ihalesini alan Alsim Alarko, Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, ihalenin iptal edildiğini bildirdi. Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu ihalesini alan Gülermak Ağır Sanayi- Nurol İnşaat ortak girişimine de İBB tarafından ihalenin iptal edildiği bildirildi.

Borçlanma kararı alınan diğer 4 metro hattı Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli, Kirazlı-Halkalı, Başakşehir-Kayaşehir, Mahmutbey-Bahçeşehir'in de ihalelerinin iptal edildiği iddia edildi. . 

İBB altı metro hattı ihalesini sessiz iptal etti Metro ihaleleri peş peşe iptal edildi!

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde