Hürriyet başyazarı Osman Müftüoğlu, FETÖ elebaşı Gülen’i tedavi için Amerika’ya gitmiş

Hürriyet başyazarı Osman Müftüoğlu, FETÖ elebaşı Gülen’i tedavi için Amerika’ya gitmiş

Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Hürriyet başyazarı Osman Müftüoğlu, FETÖ elebaşı Gülen’i tedavi için Amerika’ya gitmiş
16px
24px
14.06.2020 06:59
ABONE OLgoogle

Yazıda, Hürriyet Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ile ilgili de çarpıcı bilgiler yer aldı. Buna göre, Müftüoğlu’nun FETÖ elebaşı Gülen’i tedavi için Amerika’ya gittiği aktarıldı.

Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemde, danışman olarak görev yapan Rıza Canpolat, Deniz Haber Ajansı’nda dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Söz konusu yazıda, FETÖ terör örgütü üyeliğine yardım ve yataklık yaptığı gerekçesi ile cezaevinde tutuklu bulunan Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun FETÖ’ye kaynak yaratmasının belgelendiği belirtildi.

Canpolat’ın yazısında Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’na ilişkin de dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. Canpolat, Gurbanoğlu’nun FETÖ elebaşı Gülen’i tedavi ettirmek için Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nu özel olarak Amerika’ya götürdüğünü yazdı.

“BANA GÜLEN’İN DE KATKISI VAR” 

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, 28 Nisan 2013 yılında Ayşe Arman’a verdiği söyleşisinde dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Gülen’in de kendisine katkısı olduğunu söyleyen Müftüoğlu, şu ifadeleri kullanmış ve Arman’ın sorusunu şu şekilde yanıtlamıştı:

“Hiçbirimiz bilge ya da guru değiliz. Hiçbirimiz yeni bir şeyler bulmuyoruz. İmbiğimizden süzdüklerimizi, öğrendiklerimizi, okuduklarımızı, duyduklarımızı, aslında başkasının fikirlerini ve üretimlerini pazarlıyoruz. Benim Osman Müftüoğlu olarak, insanlara çok özel bir şey sunmam söz konusu değil. Bana Demirel’in de katkısı var, Dalay Lama’nın da Halil Cibran’ın da Mehmet Öz’ün de Fettullah Gülen’in de...”

Kitabınızın önsözünde, Fethullah Gülen’in de sizin için yazdıkları var...

- Evet, altı ay önce tanıştım. Ve altı ay içinde, üç defa kendisini ziyaret ettim. Tıbbi tecrübelerimle ona bir fayda sağlayabilir miyim diye bir gayret içindeyim. Benim alakam yok aslında, içki içiyorum, gece hayatım var ama itiraf ediyorum çok etkilendim. İnsanları kategorize etmeyen, onlara sadece insan gözüyle bakan, derinliği olan biri. Bir insanın Bangladeş’te okul açması beni heyecanlandırıyor. Türk kültürünü yaymaya çalışıyor, bunu yaparken de arkaya İslam kültürünü ekliyor. Bence böyle bir şey örgütleyebilmek çok zor. Kendisi pozitif bir enerji deposu. Bana göre Dalay Lama hafif kalır onun yanında.

FETÖ DE SAYGI SUNDU

FETÖ Elebaşı Gülen’in de Müftüoğlu hakkında, “Geç tanıdığım -tanımamış olma kabahati bana ait- aydınlık sima, mümtaz şahsiyet, kıymetli hekim, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu beyefendiye en içten hürmet ve saygılarımla…” ifadelerini kullandığı belirtilmişti.

Kaynak Yeniçağ

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde