Hintli ilaç devi şirketine fidyeli siber saldırı

Hintli ilaç devi şirketine fidyeli siber saldırı

Dünyaca ünlü Hindistan merkezli ilaç şirketi Sun Pharmaceutical Industries, fidye yazılım saldırılarına uğradı. Şirket, saldırı sonrası bazı verilerin çalındığını ve gelirlerde bir düşüş yaşanabileceğini belirtti.

Hintli ilaç devi şirketine fidyeli siber saldırı
16px
24px
27.03.2023 07:09
ABONE OLgoogle

Dünya çapında 100’den fazla ülkeye ürün ihracatı gerçekleştiren Hindistan merkezli ilaç şirketi Sun Pharmaceutical Industries, fidye yazılım saldırılarına maruz kaldıklarını açıkladı.

Şirket, Mart ayı başlarında bir güvenlik açığı sonucu gerçekleşen saldırıda bazı sistem dosyalarının ve kişisel verilerin çalındığını duyurdu. Söz konusu saldırının, şirketin gelirlerinde düşmeye neden olacağı aktarıldı.

İlaç üreticisi, olayın araştırılması, fidye yazılım saldırısı yapan gruba dava açma olasılığı dahil olmak üzere birçok etken nedeniyle ortaya ağır masraflar çıkacağını belirtti.

Finansal Hizmetler Bilgi Paylaşımı ve Analiz Merkezi, özellikle son zamanlarda büyük şirketlerin fidye yazılım saldırılarına maruz kaldığını, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini açıkladı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde