Hilton Sitesi’nde inşaat ne zaman başlayacak?

Hilton Sitesi’nde inşaat ne zaman başlayacak?

Sitedeki kentsel dönüşüm tam yedi yıl önce başlamış. Şimdiye kadar 145 kat malikinden 115’i imzayı atmış. Şu ana kadar projeler çizilmiş ama henüz bir çivi bile çakılamamış.  

Hilton Sitesi’nde inşaat ne zaman başlayacak?
16px
24px
24.05.2019 15:04
ABONE OLgoogle

Kentsel dönüşüm projeleri İstanbul’da çok revaçta. Kadıköy Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerinin en büyüğünü oluşturuyor. Burada bir semt dönüşüme girdi. İstanbul’un değişik semtlerinde kentsel dönüşüm projeleri yürütülüyor.

Bunlardan birisi de Beşiktaş Fulya’da 45 yıl önce yapılan Hilton Sitesi’nde. Burası İstanbul’un en eski sitelerinden. 145 kat maliki bulunuyor. S.S. Hilton Sitesi İşçileri Yapı Kooeratifi’nin ise 133 üyesi var. Sitede 17 blok var.    Vergi rekortmeni inşaat şirketinden konkordato ilanı

Buranın kentsel dönüşüm projesi ihalesini Kentplus Ataşehir, Kentplus Mimarsinan, Kentplus Kartal projeleriyle tanınan Emay İnşaat ve Reyhan İnşaat almış.

Sitedeki kentsel dönüşüm tam yedi yıl önce başlamış. Şimdiye kadar 145 kat malikinden 115’i imzayı atmış. Şu ana kadar projeler çizilmiş ama henüz bir çivi bile çakılamamış.    Müteahhit borcunu ödeyemedi, Hilton'un yarısı bankanın oldu

Bu süreçte 13 blokta yıkım kararı alınmış. Bugün bu kararın pek önemi yok. Çünkü ada komple kentsel dönüşüme girmiş. Sürecin daha da hızlanması gerekiyor. Ancak bir türlü yol alınamıyor.

İşin yavaş gitmesinin bir nedeni olarak da projenin bir yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda beklemesi gösteriliyor. Tabii bir de Emay İnşaat’ın içine düştüğü durum var.

Hatırlarsınız şirket 2018 sonunda konkordato ilan etmişti. Konkordato sürecinin de projenin ilerlemesinde etkili olduğu konuşuluyor. Hilton Sitesi kat malikleri yedi yıldır için bekliyor. Umarız daha fazla beklemezler…  Bir dev şirket daha yapılandırma istiyor

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde