Hazine'den satılık parseller! İzmir'de satılık park, Kuşadası'nda villalık arazi

Hazine'den satılık parseller! İzmir'de satılık park, Kuşadası'nda villalık arazi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, İzmir Çiğli’deki “Büyük Gül Parkı’nı” yaklaşık 33 milyon muhammen bedel üzerinden satacak.

Hazine'den satılık parseller! İzmir'de satılık park, Kuşadası'nda villalık arazi
16px
24px
19.02.2022 15:17
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi’nin, bugün Resmi Gazete’de yayınlanan ilanında, Türkiye genelindeki 17 parselin satılacağı duyuruldu.

“Yatırımcılara Duyuru” başlığı ile yayınlanan ilanda “T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(İdare) tarafından aşağıda belirtilen taşınmazlar, 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamıda ‘satış’ yöntemiyle özelleştirilecektir” denildi.

Ankara’da 6 parsel, İzmir ve Malatya’da 3’er parsel, Hatay, Ordu, Adana, Aydın ve Kütahya’da birer olmak üzere 17 parsel satılacak.

EN PAHALI ARSALAR ANKARA'DA

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın satış listesine koyduğu en yüksek bedelli arsalar Ankara’da. Ankara Çankaya Çayyolu 42106 ada, 2 nolu parsel için geçici teminat bedeli 2 milyon TL olarak belirlendi. 3 235 metrekarelik arsa için ilanda, “Muhammen bedel” belirtilmemesine karşın, bu tür ihalelerde genellikle yüzde 3 teminat bedeli alınıyor.

Bu hesaplama ile arsanın muhammen bedelinin yaklaşık 66 milyon TL olması gerekiyor. Ankara Mamak Üreğil’de bulunan 52695 ada, 2 parsel için de 2 milyon TL geçici teminat bedeli belirlendi. Sadece bu iki parselin tahmini satış bedeli 135 milyon TL tutacak.

PARK DA SATIŞ LİSTESİNDE

İBB yönetiminin kaynak yaratmak için, atıl durumda kalan 200-300 metrekarelik arsaların satışı teklifini, İBB Meclis çoğunluğunu kullanarak engelleyen iktidarın, İzmir Çiğli’de bulunan 5 bin metrekareden büyük bir parkı satış listesine koyması oldukça manidar. Küçük Çiğli Mahallesi Egekent Merkez Camii’nin kuzeydoğusunda kalan 1075 ada, 1 nolu parselde 5 bin 81 metrekare.

Üzerinde yetişkin ağaçlarında bulunduğu parsel “Büyük Gül Parkı” olarak düzenlenmiş durumda. Özelleştirme İdaresi söz konusu park için bir milyon TL geçici teminat bedeli belirledi. Buradan hesapla park 33 milyon muhammen bedel üzerinden satılacak.

KUŞADASI'NDA VİLLAYA UYGUN ARSA

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi’nin satış listesine koyduğu bir diğer önemli parsel Aydın Kuşadası’nda.

Sahile yaklaşık 350 metre mesafede bulunan 1045 ada 1 nolu parsel 14 bin 147 metrekare büyüklüğünde. Etrafı villalarla çevrili parsel, en az 10 villa yapılabilecek büyüklükte. Bu parsel için ise bir milyon 250 bin TL geçici teminat bedeli belirlenmiş durumda. Bu parselin de belirlenen muhammen bedelin de tahminen 42 milyon TL olduğu düşünülüyor.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde