Hangi tekstil devi iflas erteleme kararı aldırdı?

Hangi tekstil devi iflas erteleme kararı aldırdı?

“Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” derler. Birçok mağazasını kapatan tekstil devi iflas erteleme kararı aldırmış.

Hangi tekstil devi iflas erteleme kararı aldırdı?
16px
24px
08.02.2013 15:22
ABONE OLgoogle

Hazır giyim markası Sevenhill’in sahibi Özbek Tekstil hakkında geçen yıl birçok dedikodu çıkmıştı. Şirkette işlerin yolunda gitmediği, mağaza kapattığı konuşuluyordu. Zaten biz de sayfalarımıza bu dedikoduların bazılarını taşımıştık. “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” derler.

Bu atasözü Sevenhill için de gerçek oldu. Nihayetinde Özbek Tekstil Konfeksiyon ve Mağazacılık ile Beş Yıldız Tekstil Konfeksiyon geçen yıl iflas ertelemesi talebiyle Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne gitti. Mahkeme şirkete kayyum atayarak koruma altına aldı.

Geçenlerde görüşme fırsatı bulduğumuz Sevenhill markasının genç patronu Hüseyin Özbek, iflas erteleme sürecinin bitmek üzere olduğunu ve iki ay içinde mahkemenin kararını kaldırmak için müracaat edeceklerini belirtiyor.

Hızlı büyüyünce piyasada haklarında dedikoduların çıktığını söyleyen Özbek, “2011 sonunda dedikodular bankalarla ilişkilerimizi bozdu. Bizim piyasaya fazla riskimiz yoktu. Bankalarla kredi ilişkilerimiz vardı. Şirketin zor duruma girmemesi için iflas erteleme talebiyle mahkemeye gittik. Mahkeme de talebimizi kabul etti. Sıkıntılı bir dönemdi. Ancak süreci aşmak üzereyiz. Bankalarla uzlaştık. Borçları yeniden yapılandırdık. Bahar gelmeden de kararı kaldırmak için müracaat edeceğiz” diyor.

Evet sıkıntılı süreçte Sevenhill küçük mağazalarından bazılarını kapatmıştı. Şu anda yurt içinde 77 mağazası var. Şirket bundan sonra daha çok yurtdışında büyümeyi hedefliyor. Rusya’da Azeri bir ortakla yedi mağaza açan Sevenhill, Yunanistan’da Yunan bir ortakla altı mağazaya ulaştı.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde