Haluk Levent: Vergiden düşürülerek yapılacak yardımı ben istemiyorum

Haluk Levent: Vergiden düşürülerek yapılacak yardımı ben istemiyorum

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yaralarını sarmak için tüm Türkiye seferber oldu. AHBAP Derneği'nin kurucusu Haluk Levent şu ana kadar topladıklarını bağış miktarını açıkladı.

Haluk Levent: Vergiden düşürülerek yapılacak yardımı ben istemiyorum
16px
24px
13.02.2023 07:52
ABONE OLgoogle

AHBAP Derneği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yardım çalışmaları ilk günden bu yana sürdürüyor. 

Bölgeye yeniden giden Haluk Levent, yaptıkları çalışmalar ve Hatay'daki son durumu Selçuk Tepeli'ye anlattı. 

Kurulan çadır kentten yayına bağlanan Levent, "Şu anda arkadaşlarımız birlikte Ahbap çadır kentini kurduk. 3.000 aileyi barındırabileceğiz. Yemek çıkaracağız. 3.200'e yakın konteyner." dedi.

"Burada sadece ahbap yok" diyen Levent "Birçok STK var. Hatta Ahbaptan daha çok STK var. Bu konuda gerçekten hakkaniyetli davranmak lazım." ifadelerini kullandı.

Levent "Çok güzel çalışmalar yapılıyor. Jandarma, polis, valilik, AFAD. Hepsiyle koordineli çalışıyoruz. Herkesin tek bir amacı var" dedi.

Geçtiğimiz günlerde ünlü sanatçılarla birlikte yaptıkları çalışmanın ardından 850 milyon TL'lik deprem bölgesine yardım projelerini açıklayan Haluk Levent, derneğe maddi yardımların 1 milyar TL'yi geçtiğini kaydetti. 

Önümüzdeki günlerde yerli ve yabancı denetim kuruluşlarıyla çalışacaklarını da belirten Levent, "Türkiye'nin en önemli denetim mekanizmalarından birinde satın almalarda yanımızda olmasını isteyeceğim." dedi.

"Denetlemelerini isteyeceğim" diyen Levent "Çünkü bu halkın parası. Ben bir müzisyenim. Aynı zamanda Ahbap başkanıyım." sözlerine yer verdi.

Levent "Orman yangınlarında topladığımız bağışları ve nereye gittiklerini tek tek Twitter ve sosyal medyadan yayınlamıştım. Bu yıl da aynısı yapacağım fakat profesyonel ekiplerle görüşmelere başladım." dedi.

Sözlerini sürdüren Levent "Çünkü satın almalar daha profesyonel olacak. Spekülasyon olmasın biz bir derneğiz. 1 milyar TL'yi geçtiğini biliyorum." diye konuştu.

Levent "850 milyon TL'lik paketi zaten açıkladık. Diğerlerini de lojistik olarak değerlendireceğiz. Gelen her parayı bölgede harcıyoruz. Yarın da Samandağ'ın köylerine gideceğim" dedi.

Levent açıklamalarını "Biz kamu yararına dernek statüsünde olmak istemiyoruz çünkü biz fazla bağış toplama derdinde değiliz." diyerek sürdürdü.

Levent "6 yıldır kim yardım ederse teşekkür için onlara gittim yemek yaptım, kahvaltı hazırladım şarkı söyledim. AHBAP platformunda para diye bir şey yok." dedi.

"6 yılda 1,5 milyar TL para dağıttım ama parayı ben görmedim" diyen Levent "Kamu yararına olduğu zaman şirketler vergiden düşüyor bu konuda eleştiri alabilirim. Vergiden düşülerek yapılacak yardımı ben istemiyorum" diye konuştu. 

Bilinçsizce yollanan yardımlarla ilgili isyan eden Levent "Benim söyleyeceğim en net şey şu. Bunu kaç kez yazdım ama emin olun burada sinirimden ağlayacak gibi oldum. Buradan irtibat kurmadan kamyonlar göndermeyin." dedi.

Levent "Bakın Adana ile Hatay arası önceki gün 9.5 saatti. İnsanlar giremiyor. Yardımı bırakın kurtarma faaliyetleri aksıyor. Belki de birkaç kişi yolda vefat etti. Yazık değil mi?" ifadelerine yer verdi.

Levent "İnsanlar güzel kalpleriyle gönderiyorlar ama bazen sonucu kötü olabiliyor. Buradaki sıkıntılar trafiğin sıkışması, insanların bir yerlere gidememesi çok daha zor." dedi. 

Levent "Tekrar ediyorum. Bizim burada alacak yerimiz yok, depo oluşturuyoruz. Halkımız içinden gelerek yolluyor ama keşke yollamasa. Keşke bir irtibat bulsa. Yollarda telef oluyorlar." şeklinde konuştu.

Levent "AFAD ihtiyaç listesini yayınlıyor. Bence insanımız önce ihtiyaç listesine baksın. Oradaki ihtiyaçlara göre valiliklerle, AFAD'la, AHBAP'la ya da başka bir dernekle koordineli çalışsın." ifadelerini kullandı.

Levent "Gelişigüzel olduğu andan itibaren sistem çöküyor. Haluk Levent olarak ben istiyorum. Lütfen gelişigüzel 'Ben 3 kamyon yolladım' böyle bir şey yok. Bu sistemi mahvediyor." dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde