Halil Falyalı cenazesinde sürpriz isimler

Halil Falyalı cenazesinde sürpriz isimler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Halil Falyalı son yolculuğuna uğurlandı.

Halil Falyalı cenazesinde sürpriz isimler
16px
24px
10.02.2022 15:39
ABONE OLgoogle

Silahlı saldırıda öldürülen Halil Falyalı'nın KKTC'deki cenaze törenine Başbakan Faiz Sucuoğlu ve İçişleri Bakanı Kutlu Evren'in de aralarında olduğu çok sayıda siyasetçi katıldı.

Halil Falyalı’nın cenazesi sabah saatlerinde Yakın Doğu Üniversitesi hastanesi morgundan alınarak Çatalköy’deki evine götürüldü.

Evindeki kısa törenin ardından Kumyalı’ya götürülen Halil Falyalı, öğle namazının ardından Kumyalı mezarlığına defnedildi.

Falyalı ile birlikte saldırıda hayatını kaybeden şoförü Murat Demirtaş’ın cenazesi ise Türkiye’de toprağa verilecek.

GÜVENLİK KEŞFİ YAPILDI

Kıbrıs’tan Yenidüzen Gazetesi’nin aktardığına göre, cenaze töreni öncesinde Falyalı'nın korumaları bölgede güvenlikle ilgili keşif yaptı. Mezarlığa giriş ise kapatıldı.

BAŞBAKAN VE SİYASİLER CENAZEDE

Cenazeye Başbakan Faiz Sucuoğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, UBP Milletvekili Ünal Üstel, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu ve UBP eski Milletvekili Aytaç Çaluda, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip katıldı.

EVİNİN ÖNÜNDE SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

8 Şubat’ta Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde arabasındayken silahlı saldırıya uğrayan Falyalı, ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’ne nakledilen Falyalı, müdahalelere karşın hayatını kaybetmişti.

Saldırıda, Falyalı’nın şoförü Murat Demirtaş olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında KKTC’de dün bir kişi tutuklanmış, Türkiye’de ise 3 kişi gözaltına alınmıştı.

KKTC’de 2010’da bir davada “tehdit” gerekçesiyle yargılanan ve tutuklanan Falyalı, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Falyalı, geçen yıl ekimde ise “darp”, “soygun,” ve “zorla alıkoyma” suçlarıyla ilgili bir davada tutuklu olarak yargılanmıştı.

Girne Kaza Mahkemesinde görülen dava takipsizlik nedeniyle geri çekilmiş, Falyalı aralıkta serbest bırakılmıştı.

Falyalı hakkında bir davanın da ABD’de devam ettiği belirtiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde