Genç girişimcilerin ilginç başarı öyküsü

Genç girişimcilerin ilginç başarı öyküsü

İki genç girişimcinin şirket kurup, çalışan kadınlar için ürettiği giysiler, Arap ülkelerinden de büyük talep görmeye başladı.

Genç girişimcilerin ilginç başarı öyküsü
16px
24px
01.03.2011 11:26
ABONE OLgoogle

İlkokul üçüncü sınıftan terk Yüksel Türk ile üniversite mezunu Talip Demir, el ele vererek, küresel kriz döneminde 140 bin lira sermaye ile Karma Grup Organizasyon, Pazarlama, Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi'ni kurdu, çalışan kadına yönelik giysi üreterek ''Durush İstanbul'' markasını yarattı. 

     36 yaşındaki Yüksel Türk, AA muhabirine, ilkokul üçüncü sınıfı bırakarak Osmanbey'de tekstil atölyelerinde çırak olarak çalışmaya başladığını anlattı. Ünlü markaların pazarlama bölümlerinde çalıştığını belirten Türk, bir süre sonra kendi atölyesini açtığını kaydetti. 1999 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra şirket kurduğunu ancak 2001 yılında iflas ederek işi bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Türk, ardından Fethiye'ye yerleştiğini ve tekstil sektöründe bir firmanın satın alma işlerini yaparak borçlarını ödediğini söyledi. Türk, 2006 yılında Fethiye'deki evini satarak Talip Demir ile güçlerini birleştirdiklerini ve 140 bin lira sermaye ile şirket kurduklarını anlattı. 

     30 metrekare büyüklüğünde bir mağazayla işe başladıklarını ve çalışan kadına yönelik giysi üretmeye başladıklarını kaydeden Türk, ''Geçen yıl sonu itibariyle 2,2 milyon lira işlem hacmine, 14 mağaza ulaştık. Bu yıl ABD, Kanada ve İsviçre ile Türkiye'de toplam 9 mağaza daha açacağız. Hedefimiz önce Türkiye'de daha sonra da dünyada tekstilde dünya markası yaratmak'' diye konuştu. 
     
     DİZİLERİN MARKASI
     
     Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitiren 34 yaşındaki Talip Demir de Türkiye'nin tanınmış mankenlerine menajerlik yaptığını ve çeşitli organizasyonlar düzenlediğini söyledi. Organizasyon işlerindeki başarısını tesadüfen tanıştığı ünlü manken Esin Moralıoğlu'na borçlu olduğunu anlatan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: 

     ''İlkokulda arkadaşlarıma babamın bakkalından aldığım sakızları satarak ticaret yapmaya başladım. Üniversitede de okul partileri düzenledim. Ardından çeşitli organizasyonlar yapmaya ve para kazanmaya başladım. 2000 yılında İstanbul'a yerleştim. Ortağım Yüksel ile birlikte tam krizin ortasında ''Durush İstanbul'' markasıyla tekstil üretimine başladık.'' 

     Durush markalı kadın giysilerinin televizyonlarda gösterilen ve Arap ülkelerinde de büyük beğeni ile izlenen dizilerde oynayan kadın sanatçılar tarafından giyildiğini ifade eden Demir, ''Televizyonlardaki bir çok dizide oynayan sanatçıların elbiselerini Durush İstanbul olarak biz veriyoruz. Türk dizilerini izleyen Arap ülkelerindeki kadınlar ile Avrupa'dan ürünlerimize büyük talepler geliyor'' dedi. 

     Demir, en büyük hayalinin yabancı sinema oyuncusu Charlize Theron'u giydirmek olduğunu sözlerine ekledi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde