Gaziantep'te yüksek fiyatlar şikayet konusu

Gaziantep'te yüksek fiyatlar şikayet konusu

Gaziantep, son dönem turizmdeki yükselişiyle dikkat çekiyor.

Gaziantep'te yüksek fiyatlar şikayet konusu
16px
24px
27.04.2018 16:45
ABONE OLgoogle

UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'te artık her mevsim turist görülüyor. Arkadaşımız Özlem Kapar Bayburs da geçenlerde Gaziantep'te bir toplantıya katılmış, turizmcilerle bir araya gelmişti.

Gaziantep'in lezzetlerine kimsenin diyeceği bir şey yok elbette ama fiyatlardaki epey yüksek tutarlar dikkatini çekmişti. Gaziantep dönüşü damağında izi kalmış lezzetleri dostlarına anlatırken bu yüksek fiyatlar konusunun meğer herkesin ortak derdi olduğu ortaya çıkmış. Tur yapan acenteler de artışlardan yana dertliymiş.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e bu konudaki şikayetler iletilmiş. Başkan Şahin de geçenlerde sektör temsilcilerinin katıldığı bir “Gastronomi Sektörü İstişare Toplantısı” düzenlemiş. 

Toplantıda acentecilerden otelcilere, restoran ve lokantacılardan ve esnafa kadar ilgili tüm paydaşların temsilcileri katılmış. Yemek işi yapanlar et ağırlıklı mönülerinin fiyatının yüksek olmasını et fiyatlarındaki artışa bağlamış. 

Örneğin meşhur Beyran çorbasında her eti kullanamayacaklarını, o bölgede yetişen kuzu etiyle gerçek lezzeti elde ettiklerini söylemişler. Baklavanın ana maddesi fıstığa gelince geçen sene fıstık hasadının bereketsiz geçtiğini hatırlatarak, ucuz fıstık bulamadıklarını belirtmişler. Maliyetlerin yüksekliğinden yakınan temsilciler kente gelen gastronomi turistlerine verebilecekleri en iyi fiyatı verdiklerini de vurgulamışlar.

Tabii bu arada kusurlu mal satanların az da olsa olabileceğini, örneğin kötü malzemeyle yaptığı baklavayı 40 TL’ye satmak yerine 'nasıl olsa gidiyor' mantığıyla 80 TL'ye satanların da arada çıktığını üzülerek ifade etmişler. 

Başkan Şahin, tüm bunları dinledikten sonra turizmdeki yaptıkları hamle için uzun bir süreçten geçtiklerini hatırlatarak, bugünlere kolay gelmediklerini ve yakaladıkları bu potansiyeli kaybetmemek için çalışacaklarını söylemiş. 

Fatma Şahin, şikayetleri iyi araştıracaklarını, varsa bir sorun çözüm bulacaklarını belirtmiş.
Gaziantep'e gastronomi turu yapanlar, özellikle ilk kez gidecekler için öncelikli tavsiye, bir acente aracılığıyla gitmeleri yönünde…

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde